PREMINULA ZVEZDA "PORODICE ADAMS", A OVO SU DETALJI NJENOG ŽIVOTA: Malo ko zna za OVO
Lisa Loring, Foto: Printskrin: Youtube/MGM

tragedija

PREMINULA ZVEZDA "PORODICE ADAMS", A OVO SU DETALJI NJENOG ŽIVOTA: Malo ko zna za OVO

"Otišla je mirno dok su je obe ćerke držale za ruke", rekla je ćerka

Objavljeno: 09:44h

Lisa Loring, glumica koja je glumila Sredu Adams u prvoj ekranizaciji "Porodice Adams", preminula je u 64. godini od moždanog udara.

Loring je umrla u subotu uveče u bolnici okružena porodicom, rekla je njena ćerka za Variety.

"Otišla je mirno dok su je obe ćerke držale za ruke", rekla je ćerka

Lična Lisina prijateljica, autorka Lori Džejkobson, odala počast Loringovoj i njenom "nasleđu u svetu zabave".

"Ona je ugrađena u tapiseriju koja je pop kultura i u našim srcima uvek kao Sreda Adams.", napisala je ona.

Lisa Loring je igrala Sredu Adams od 1964. do 1966. godine u prvoj adaptaciji "Porodice Adams", čiji je kreator Čarls Adamsa iz Njujorka, preuzimajući ulogu kada je imala samo pet godina.

U prvoj epizodi predstavljena kao normalno srećno dete koje odrasta u morbidnoj porodici. Ona ljubazno otvara vrata – odmah se uočava da je niža od kvake, da ima šest godina i da je Pugsley njen stariji brat (on ima osam godina). Inverzija godina je verovatno izvršena zbog kastinga, a iako su boje koje Sreda nosi na ekranu tamne, one su bile svetlije u stvarnom životu. Njena kosa nije tamno crna, već braon, a tunika koju ima u realnosti je plavo – zelena.

Lisa Loring je igrala Sredu Adams od 1964. do 1966. godine
Lisa Loring je igrala Sredu Adams od 1964. do 1966. godine foto: Printskrin: Youtube/MGM

Njena izvedba je odjeknula, što je u velikoj meri uticalo na sledeće prikaze lika.

Nedavna Netfliks adaptacija "Porodice Adams", sa Dženom Ortegom u glavnoj ulozi iznedrila je viralni ples inspirisan pokretima Lise iz originalne serije. Ortega se zahvalila Loringovoj kada je ples postao popularan na mreži, piše The Guardian.

Glava porodice, tata Gomez, mama Morticia, ćerka Sreda (Wednesday), sin Pugsley i ostala rodbina, prvo je nacrtana u stripu, koji je za magazin New Yorker pravio Charles Chas Addams, ne imenujći svoje junake – imena im je dao tek kad su dospeli na male ekrane.

Jedina ćerka Morticie i Gomeza Addams, Sreda, u stripu je predstavljena kao bleda devojčica sa tamnim pletenicama, belom kragnom i crnom haljinom, kao neko ko je opsednut sablasnim i uživa u tome da muči svog brata, koji je njena sušta suprotnost – pomalo glupkast, drag i dobar, tačnije u poptunom kontrastu sa Sredinom dubokoumnom senzitivnom prirodom.

Bonus video:

02:49

ESPRESO NA LICU MESTA! MAKEDONSKA LEPOTICA DOŠLA U BEOGRAD POSLE GODINA: Karolina Gočeva pomenula Tošeta Proeskog i RASTUŽILA SVE

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.