59 GODINA MLAĐI DEČKO POKOJNE ĐINE OSUĐEN ZBOG PRONEVERE NOVCA: Maznuo 10 MILIONA evra, ROBIJAĆE 3 GODINE
Đina Lolobriđida, Foto: SGP / ddp USA / Profimedia

dokle ljudi idu?

59 GODINA MLAĐI DEČKO POKOJNE ĐINE OSUĐEN ZBOG PRONEVERE NOVCA: Maznuo 10 MILIONA evra, ROBIJAĆE 3 GODINE

Andrea Pijacola osuđen zbog pronevere novca na tri godine

Objavljeno: 17:55h

Bivši partner Đine Lolobriđide Andrea Pijacola osuđen je na tri godine zatvora jer je proneverio njenih 10.3 miliona evra, pre nego što je slavna glumica preminula u januaru, u 95. godini. Odluku je doneo sud u Italiji.

Andrea Pijacola (36) osuđen je da je "ispirao mozak" i prevario Đinu Lolobriđidu koja je šezdesetih važila za najlepšu ženu sveta.

Pijacola je prevario glumicu za pomenutu sumu novca, kako u gotovini tako kroz skupe automobile i nakit, u periodu od 2013. do 2018. dok je radio kao njen asistent, odlučio je sud u Rimu.

Andrea Pijacola osuđen zbog pronevere novca na tri godine
Andrea Pijacola osuđen zbog pronevere novca na tri godinefoto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Andrea Pijacola starao se o Đini Lolobriđidi tokom njenih poslednjih godina života, preselio se u njenu vilu u Rimu gde je njenim parama kupovao sportske automobile za stotine hiljada evra, a onda ih prodavao.

Proglašen je krivim juče jer je iskoristio ranjivost slavne glumice i zloupotrebio njenu imovinu oduzevši joj veliki deo imovine.

Glumica ostavila deo nasledstva Pijacoli, njena porodica godinama ratuje sa njim

Slavna glumica je testamentnom odredila da se njena imovina podeli između njenog sina Milka Škofića mlađeg i Pijacole, zbog čega je njena porodica optužila asistenta da je manipulisao glumicom da mu da deo svoje imovine.

Andrea Pijacola (36) osuđen je da je 'ispirao mozak' i prevario Đinu Lolobriđidu koja je šezdesetih važila za najlepšu ženu sveta.
Andrea Pijacola (36) osuđen je da je "ispirao mozak" i prevario Đinu Lolobriđidu koja je šezdesetih važila za najlepšu ženu sveta.foto: SGP / ddp USA / Profimedia

Dugogodišnji pravni spor dobio je još jedan obrat u maju kada su italijanske vlasti koje su sastavljale inventar njene zaostavštine, rekle da je veći deo njene imovine nestao.

Pijacola koji je počeo da radi za Đinu 2009. kada je imao 21 godinu, moraće da njenom sinu odmah isplati oko 575. 000 evra.

Ranije se činilo da je ovaj Italijan zadobio Đinino poverenje, a ona se pojavljivala sa njim u javnosti.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/MIKE NELSON

Detalji prevare

Pijacola je optužen da je njenim novcem kupio Ferrari pre nego što ga je prodao i novac predao svojim roditeljima. Takođe je optužen da je prevarom kupio F-Type Jaguar, koji je navodno prodao 2018. za 130.000 evra pre nego što je zaradu stavio u džep.

Asistent je takođe optužen da je glumičinim novcem kupio dva stana u blizini Španjskog trga u Rimu i prodao ih za dva miliona evra.

Suđenje je počelo pre Đinine smrti i ona je insistirala da on nije kriv: "On je uz mene kao sin, pomaže mi da nastavim dalje". Tvrdila je da je njen prvi sin nestao iz njenog života pa se vratio ne da bi joj pružio podršku, već da joj duzme bogatstvo. Međutim, stručnjak je na sudu rekao da je Andrea manipulisao glumicom kao i da ju je držao u izolaciji u stanju ranjivosti.

"Verujem da sam bio jedini koji se s ljubavlju brinuo o Đini", poručio je Andrea. Njegovi advokati tvrde da je glumica znala šta radi kada mu je ostavila bogatstvo.

Glumičin sin je pre nekoliko meseci za La Repubblica rekao da je Pijacola uništio poslednje godine života njegove majke i da ju je udaljio od svega što mu je drago. Postupak protiv njega pokrenuo je 2015. godine, piše Daily mail.

Andrea Pijacola bio je na sahrani kultne glumice.

Bonus video:

00:44

ESPRESO TIKTOK: Britni Spirs se razvodi

(Espreso/Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.