ODMALENA JE DEO JAVNOG SVETA, A MUŠKARCI JE ZBOG TOGA OVAKO DOŽIVLJAVALI: Evo sa čime se suočila u MLADIM GODINAMA
Glumica, Foto: Media-Mode / SplashNews.com / Splash / Profimedia

iskrena

ODMALENA JE DEO JAVNOG SVETA, A MUŠKARCI JE ZBOG TOGA OVAKO DOŽIVLJAVALI: Evo sa čime se suočila u MLADIM GODINAMA

Slavu je stekla još kao dvanaestogodišnja devojčica ulogom u kultnom filmu

Objavljeno:

Natali Portman (42) započela je svoju dugu filmsku karijeru kada je imala samo 12 godina - ulogom u filmu Luka Besona, 'Léon: The Professional'. Međutim, dobitnica Oskara smatra kako deca ne bi trebalo da rade u Holivudu.

- Ne bih ohrabrivala mlade ljude da ulaze u ovo. Ne mislim na to da nikad ne bi trebalo, ali dok su još deca, ne - rekla je glumica nedavno za Variety.

Ipak, Portman ne žali što je svoju glumačku karijeru započela u pretpubertetskim godinama jer su je roditelji mogli čuvati dok je bila na setu.

- Osećam se srećnicom što nisam bila povređena, ali zasluge za to pripisujem i mojim preterano zaštitničkim, divnim roditeljima. Ne voliš to kad si dete, ali zahvalan si kad odrasteš. Čula sam previše loših priča i mislim da deca ne treba da budu deo toga - objasnila je dalje.

Portman je sada mama dvoje dece, Alefe (12) i Amalije (6).

Marvelova glumica već je ranije u podkastu Deksa Šeperda "Armchair Expert" govorila o svom tinejdžerskom životu kada je već počinjala da bude u centru pažnje javnosti.

Napomenula je da joj zbog toga što je imala 12 godina na snimanju Leona 'nisu dopuštali da se izrazi onakvom kakva jeste'.

- To što sam bila seksualizovana u detinjstvu oduzelo mi je moju vlastitu seksualnost jer sam se bojala - dodala je tada.

Portman se i 2018. prisetila kako su je muškarci preterano seksualizovali kada je bila tinejdžerka.

- Deo toga proizlazi iz samih uloga i načina na koje su bile napisane, a deo od pisanja kritičara i novinara. Sećam se, imala sam otprilike 13 godina i čitala sam prikaz filma u kojem sam glumila, a tamo su se spominjale moje grudi - rekla je Natali, koja je upravo zbog toga usvojila neke odbrambene mehanizme, poput odbijanja uloga koje uključuju se*s.

Bonus video:

00:26

JEDNA JE SEKULIĆ GOGA: Pevačica pravo iz Dubaija došla na MAC, evo šta je poručila za Espreso!

(Espreso/24sata.hr/T.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.