Metak je bio jači od čoveka, ali ne i od muzike: Dajm, večno ćemo te slaviti! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Srećan rođendan, legendo!

Metak je bio jači od čoveka, ali ne i od muzike: Dajm, večno ćemo te slaviti! (VIDEO)

Na današnji dan najbolji metal gitarista svih vremena navršio bi 50 godina
Objavljeno: 18:41h

Bio je to 8. decembar 2004. godine. Bend Demidžplan (Damageplan) u kome je Dajmbeg Darel svirao sa rođenim bratom Vinijem Polom (revolucionarni bubnjar, po mnogima najbolji svog doba) nastupao je u Kolambusu, država Ohajo, u klubu ne mnogo većem od beogradskih podruma po kojima rokeri sviraju za dva piva i lično zadovoljstvo.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Svirka je, kao i uvek, pokidala, ali to nije bilo dovoljno bivšem marincu Nejtanu Gejlu, koji nikako nije mogao da preboli raspad Pantere (2003. godina).

On je prišao bini, izvadio “dugu devetku”, i uradio ono što vojnici najbolje umeju. Ubio je nedužnog čoveka raznevši mu glavu u paramparčad. I ne samo njega, već još tri čoveka, među kojima i jednog člana publike. Ranio je još sedmoro!

Policija je odreagovala nedovoljno brzo, pošto je koji sekund kasnije iz sačmare upucala sada već omraženog Gejla.

Strašni događaj odjeknuo je svetom, nikome nije bilo svejedno. Čak su i u Srbiji momci i devojke obučeni u crno bili namršteniji nego obično. Tužniji.

Taj 8. decembar zauvek će ostati tamnim slovima upisan u istoriju muzike, kao dan kada je metak bio jači od čoveka. Jači od čoveka, ali ne i od muzike.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.