JEDNA OD NAJLEPŠIH ŽENA NA SVETU DOŽIVELA NASILJE: Rešila da progovori o svemu!
Bela Hadid, Foto: Profimedia

POTRESNO

JEDNA OD NAJLEPŠIH ŽENA NA SVETU DOŽIVELA NASILJE: Rešila da progovori o svemu!

Ona je naglasila da se stalno vraćala muškarcima i ženama koje su je zlostavljali.

Objavljeno:

Jedna od najuspešnijih manekenki današnjice i po mišljenju mnogih jedna od najlepših žena na svetu, Bela Hadid, otkrila je da je trpela nasilje u emotivnim vezama.

- Odrasla sam uz muškarce, nevezano za to da li je reč o vezama ili porodici, gde su mi stalno govorili da je moj glas manje važan od njihovog glasa - otkrila je manekenka, a zatim se zatim osvrnula na prve ozbiljnije veze koje je imala, te otkrila da nije "umela da se brani".

1 / 5 Foto: Profimedia

- Onda je došao period odrastanja, a to što nisam imala granice i nisam umela da se branim, moj glas se nije čuo, veoma intenzivno je uticalo na mene u mojim odraslim vezama, gde bi se moj nervni sistem srušio. Bila je to borba ili beg. Samo bih zaćutala i plakala. To je nešto na čemu sam zaista morala da radim - rekla je Bela.

Ona je naglasila da se stalno vraćala muškarcima i ženama koje su je zlostavljali. Fizičko i mentalno nasilje se uvek ponavljalo, a Bela nije mogla da postavi granice. To se odrazilo na ceo njen život. Granice nije mogla da postavi fizički, emocionalno, seksualno, ali i na radnom mestu.

- Stalno sam udovoljavala ljudima i u svom poslu, bilo mi je važnije mišljenje svih drugih o meni, a ne moje. U suštini, stavljala sam svoju vrednost u ruke svih ostalih - rekla je manekenka.

Bela Hadid
foto: Profimedia

Bela je takođe otkrila da je ostala zarobljena u "mračnoj rupi" jer je pristala na sve što se od nje tražilo i dala "sve što je imala" svom poslu. U razgovoru sa Amandom de Kadenet na "The VS Voices Podcast-u", rekla je kako je konačno odlučila da napravi promenu nakon što je prošle godine dostigla šokantno nizak nivo samopouzdanja.

- Stalno radite 14 sati dnevno, zovu vas i govore: "Možemo li da je dobijemo još tri sata?" Pomeraju moje granice i ja sam tamo do ponoći i sutra moram na let. Radila sam šest emisija dnevno sa temperaturom - rekla je Hadid.

Bela Hadid
foto: Profimedia

Bonus video:

00:17

Espreso čestitke: Vesna Rivas

(Espreso/Nportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.