SVI GA PAMTIMO KAO BATLERA SOFRONIJA: Govorio je ČETIRI jezika, a ovo je ISTINA o glumcu!
Predrag Milinković, Foto: Print Screen Youtube/miloshsh

zanimljivo

SVI GA PAMTIMO KAO BATLERA SOFRONIJA: Govorio je ČETIRI jezika, a ovo je ISTINA o glumcu!

Svi ga pamte kao batlera Sofronija

Objavljeno: 17:17h

Predraga Prežu Milinkovića možda ne znate po imenu, ali njegovo lice sigurno pamtite. On je verovatno najpoznatiji epizodista sa ovih prostora, koji je više od 35 godina u vašim omiljenim filmovima i serijama igrao batlere, obućare, poslastičare, psihologe, mesare i mnoga druga zanimanja.

Predrag Milinković
foto: Print Screen Youtube/miloshsh

Malo ko zna da Preža zapravo nikada nije studirao glumu. Bio je apsolvent na Filozofskom fakultetu, ali je bio veliki filmofil i put ga je naveo na tu stranu. Govorio je četiri strana jezika.

Jednom prilikom je pojasnio da za njega znači da je profesionalan filmski epizodista onaj ko ne bira uloge već igra ono što mu se nudi, kao i da je to bolje nego da igra velike uloge.

1 / 4 Foto: Print Screen Youtube/miloshsh

Uloga po kojoj ga mnogi pamte je uloga batlera u kultnoj seriji “Srećni ljudi”, a iako je ova uloga bila sporedna, jedna je od onih koja je obeležila njegovu glumačku karijeru.

U karijeri dugoj skoro 40 godina odigrao je više od 200 najraznovrsnijih filmskih uloga i više od 100 uloga odigranih u TV serijama, dramama i amaterskim filmovima.

Bonus video:

01:45

METEOROLOG RHMZ OBJAVIO DETALJNU PROGNOZU ZA NAREDNIH 7 DANA: Za Kurir TV otkrila sve do detalja OBAVEZNO PONESITE KIŠOBRANE

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.