"MI UMETNICI NA SMRT GLEDAMO DRUGAČIJE": Održana komemoracija Zoranu Kaleziću, OVE REČI KIDAJU DUŠU
Održana komemoracija Zoranu Kaleziću, Foto: prentscreen/youtube/Happy TV

tuga

"MI UMETNICI NA SMRT GLEDAMO DRUGAČIJE": Održana komemoracija Zoranu Kaleziću, OVE REČI KIDAJU DUŠU

Ovom skupu su prisustvovale njegove kolege i razni drugi zvaničnici

Objavljeno:

Pevač Zoran Kalezić preminuo je 4. januara, a dva dana kasnije sahranjen je na groblju u Danilovgradu.

Da ga nikada neće zaboraviti pokazale su njegove kolege i prijatelji, koji su danas održali komemoraciju u velikoj sali KIC-a "Budo Tomović" u Podgorici.

Prisutnima su se obratili predsednik Udruženja estradnih umetnika i izvođača Crne Gore Danijel Alibabić, muzičar Šukrija Žuti Serhatlić, reditelj Nikola Vukćević, Predsednik SO Danilovgrad Velimir Đoković, te muzičar i Zoranov kum, Bojan Đurović.

Održana komemoracija Zoranu Kaleziću
Održana komemoracija Zoranu Kalezićufoto: prentscreen/youtube/ZORAN KALEZIC

Oni su istakli koliko je važno da svi znaju značaj Kalezićevog stvaralaštva, ali i to kakav je bio njegov odnos prema mladima, kolegama i njegovoj domovini.

- Mi umetnici na život i smrt gledamo malo drugačije od ostalih. Najveća nam je smrt od svih smrti ako odemo sa ovoga sveta i više niko nikad ne čuje za nas ili ona da smo tu, živi i zdravi, ali su nam pesme kratkog veka. A tvoja smrt, Zorane, zapravo ne postoji, jer je vest da te savladala opaka bolest, koju si nosio sa toliko hrabrosti i šarma, samo osvetlila ono što je ostalo od tebe, a to je čitav jedan život bez kraja - rekao je Alibabić, pa nastavio:

Zoran Kalezić
Zoran Kalezićfoto: prentscreen/youtube/BALKAN INFO - Zvanični kanal

- Kako si bio čovek koji se beskompromisno držao istine, ne mogu, a da ne pomenem da mi je žao što u svojoj zemlji nisi dobio status koji ti pripada, ali mi je najdraže, jer si sve moguće naklonost i poštovanje dobio od milionske publike širom bivše Jugoslavije kojoj si donosio najlepše melodije iz Crne Gore.

Da se Kalezić samo preselio za "najskuplji sto", gde sa svojim prijateljima Tomom Zdravkovićem, Silvanom Armenulić i drugima peva najlepše pesme, poručio je Zoranov kolega i prijatelj Žuti Serhatlić, napominjući da su i nama ostale pesme i uspomene koje će živeti večno.

Bonus video:

09:11

ESPRESO TWITTER: Angellina

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.