BRAKO KOCKICA SMRT VOLJENE ŽENE NIKADA NIJE PREBOLEO: Život su posvetili DECI, a svoju NISU imali
Branko Milićević, Foto: Dragan Kadić

tužno

BRAKO KOCKICA SMRT VOLJENE ŽENE NIKADA NIJE PREBOLEO: Život su posvetili DECI, a svoju NISU imali

Veoma emotivno.

Objavljeno: 14:57h

Jedan od omiljenih dečjih glumacaBranko Milićević poznatiji kao Branko Kockica 3. aprila napunio je 77 godina.

O svom privatnom životu retko je pričao, ali je javnost i te kako znala da mu je punih pet decenija voljena supruga bila sve u životu.

Supruga Branka Kockice Slobodanka Caca Aleksić preminula je u 79. godini posle duge i teške bolesti.

Supruga Branka Kockice bila je njegova najveća podrška u životu i vetar u leđa za sve što je radio, nažalost, preminula je 2019. godine
Supruga Branka Kockice bila je njegova najveća podrška u životu i vetar u leđa za sve što je radio, nažalost, preminula je 2019. godinefoto: Dragan Kadić

- Hvala na pozivu, ali ne mogu da govorim, nemam vremena. Moram da plačem - rekao je tada Branko Milićević Kockica kada su ga kolege pozvale da izjave saučešće zbog smrti njegove supruge, rediteljke Slobodanke Cace Aleksić.

Caca je preminula 14. avgusta 2019. godine, posle duge i teške bolesti, kako je saopštilo njeno i Brankovo Pozorištance Puž, koje su zajedno osnovali sredinom sedamdesetih.

"Caco, vidimo se u Raju. Tvoj Branko", potresna je poruka kojom se tada Branko oprostio od voljene supruge.

Slobodanka je počela da režira u Zrenjaninskom pozorištu, a zatim u Ateljeu 212, u Narodnom pozorištu, Beogradskom dramskom pozorištu.

Sa suprugom Brankom osnovala je Pozorište Puž, čiji je bila prvi direktor sve do 2005. godine i u kome je radila do svoje smrti.

Caca i Branko upoznali su se u Narodnom pozorištu u Zrenjaninu, i bili su u braku više od pola veka.

Ceo svoj život posvetili su pozorištu i deci, iako svoju nisu imali.

Supruga Branka Kockice obožavala je život

U poslednjem zajedničkom intervjuu magazinu "Gloria" poznati bračni par otkrio je još jednu svoju veliku ljubav - ljubav prema životinjama.

Glumac i rediteljka našim čitaocima priznali su da u njihovom domu često vlada napeta situacija zato što se njihovi ljubimci, vrana Sivko i pas Laki, bore za status prve zvezde.

- Branko je veoma dobar i plemenit, posebno kad su u pitanju deca i životinje – otkrila je tada Caca i bastavila:

- Snimali su emisiju u parku kad je odjednom pred njih pao ptić s jednog visokog drveta. Bio je nesposoban za samostalan život. Svi su želeli da ga nekako zbrinu, a pošto su znali u kojoj crkvi treba da se mole, dali su ga Branku i čak nabavili i kartonsku kutiju od cipela u koju su ptića ušuškali.

Kad sam ga videla onako nemoćnog, bilo mi je jasno da ćemo morati da ga hranimo uz pomoć šprica, a ideja mi je bila da ga negujemo dok ne počne da leti i samostalno jede.

 Branko i njegova supruga osnovali su  Pozorište Puž, a Caca je je bila prvi direktor ustanove sve do 2005. godine i u kome je radila do svoje smrti
Branko i njegova supruga osnovali su Pozorište Puž, a Caca je je bila prvi direktor ustanove sve do 2005. godine i u kome je radila do svoje smrtifoto: Marina Lopičić

Moja početna teza je bila pogrešna, pošto nam je poznanik, ornitolog Vojislav Vasić rekao da će mu biti potrebno bar desetak dana da ojača, a da će on za to vreme poprimiti naše mirise te zaboraviti sve u vezi sa svojim roditeljima.

Nismo smeli da rizikujemo, jer bi vrane sigurno naudile uljezu koji nije iz njihovog miljea, pa je Sivko, kako smo ga u međuvremenu prozvali, ostao kod nas.

Bonus video:

01:52

ESPRESO INTERVJU: BOKI LEXINGTON NA MAC DODELI NAGRADA: Evo ko ga je obukao u šljokice

(Espreso/Hello)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.