SAJSI MC SPREMA SPEKTAKL NA EXITU, A ZA ESPRESO OTKRILA DETALJE: Zgodna MAMA i muzička ZVEZDA iskrena do KOSKE
Sajsi, Foto: Alek Živković

intervju

SAJSI MC SPREMA SPEKTAKL NA EXITU, A ZA ESPRESO OTKRILA DETALJE: Zgodna MAMA i muzička ZVEZDA iskrena do KOSKE

Popularna dama za naš portal je progovorila i o majčinstvu.

Objavljeno:

Popularna muzička zvezda Sajsi MC je takođe jedan od izvođača na ovogodišnjem EXIT festivalu.

Tu priliku smo iskoristili da sa reperkom porazgovaramo na temu prošlogodišnjih nastupa, ali i da otkrijemo šta nam sada sprema! Budući da je skoro postala mama, zanimalo nas je i kako uspeva da uskladi ovako velike festivale i majčinstvo.

1.Ivana, godinama ste neizostavni deo Exita. Koja je prva asocijacija na ovaj festival i šta Vas toliko veže za njega?

- Asocijacija je razvijanje. Praktično sam scenski rasla uporedo sa Exitom jer sam počela da se bavim muzikom ubrzo nakon što je festival i nastao. Tako spontano pratim svoj razvoj i svaki put kada stanem na neku EXIT binu, vidim publiku i gomilu divnih ljudi, zaokružim godinu i krenem dalje. Publika je ono šta je esencija festivala, a na Exitu je uvek ima puno i obavezno doživim sa njima nezaboravne trenutke na bini.

Godinama ste neizostavni deo Exita.
Godinama ste neizostavni deo Exita.foto: Alek Živković

2.Majčinstvo Vam ne remeti poslovne planove ili nam se bar tako čini?

- Trudim se da ne remeti, koliko god je moguće. Tokom trudnoće sam imala sreće da mogu da radim skoro do porođaja, ali sada je drugačije jer, beba ne može svuda sa mnom kao u trudnoći, što bi mi svakako bilo lakše i za posao. Na svu sreću, imam pomoć majke i uspevam nekako da se organizujem i da u ovom periodu zavšvam obaveze i sve što ovaj posao nosi. Svim majkama želim da imaju pomoć, jer i sama sam sada shvatila koliko tu ima detalja i tehničkih stvari oko bebe koja jedna majka jako teško stigne sama, a važno je da razvija i dalje sebe kao ličnost. Videćemo kako se će se sve odvijati, učimo u hodu.

3.Tokom trudnoće izdali ste dva albuma, dobili titulu kume Prajda, takođe Vaša numera “Ringe jaja” je nagrađena na MAC-u, napisali ste Savu Peroviću tekst za PSE 2023… toliko je toga. Što bi se reklo, sve obrnuto od nepisanog protokola. Kako ste izdržali, ali sad stvarno?

Popularna muzička zvezda Sajsi MC je takođe jedan od izvođača na ovogodišnjem EXIT festivalu.
Popularna muzička zvezda Sajsi MC je takođe jedan od izvođača na ovogodišnjem EXIT festivalu.foto: Alek Živković

- Sada kada ovako vidim pobrojano sve, ni sama ne verujem šta se sve desilo u tih 9 meseci, ali da... WOW. Moram da ponovim, jako je bitno kakva je trudnoća i plod, nekim ženama zaista treba mirovanje, iako bi možda htele da budu aktivne. Beba je očigledno znala da je meni toliko planova u glavi, i ne samo da me je podržala već su se i otvorile neke neverovatne stvari, kumstvo, nagrada, projekti.... Verujem da je i ona dala doprinos i zbog toga sam neizmerno zahvalna, a ceo taj period trudnoće zbog zbira svih tih stvari mi ostaje u prelepom sećanju. Sledeće je da nas dve napravimo plan za dalje.

4.Rado ste vidjen gost na svim festivalima… po čemu se oni razlikuju od klubova, splavova i ostalih objekata gde možemo da Vas čujemo?

- Festivali su masovni, razlnolika je publika, EXIT je festival koji okuplja baš mnogo ljudi iz cele Evrope pa i sveta, i to je taj miks koji neki festival čini nezamenljivim. Na klupske nastupe dolazi publika koja namenski dođe da vas čuje i to je predivno. Festival, pak donosi i ljude koji nisu vaša publika, ali budu tu, pa čuju vas, vide. Dosta puta sam tokom ovih godina čula iskustva od ljudi, kažu mi da su me čuli na nekom festivalu i da je to potpuno promenilo mišljenje o meni. Neki čak postanu fanovi i kažu da će obavezno doći na solo nastup.

Pamti najluđi Egzit od 9 dana
Pamti najluđi Egzit od 9 danafoto: Alek Živković

5.Najluđi EXIT koji pamtite i po čemu?

- Milsim da je to prvi EXIT, onaj koji je trajao 9 dana. Sada kada se osvrnem prosto ne mogu da verujem da sam izdržala 9 dana da partijam, naravno to je meni tada delovalo kao neki vikend, a zapravo je nešto što je formiralo festivalsko iskustvo, što će mi već par godina kasnije biti bitno za posao kojim ću početi da se bavim.

6.Iako ste nam dosta toga dali u prethodnom periodu, da li je nezahvalno pitati kada će još nešto?

- Ja da mogu, danas bih izbacila neku novu pesmu ili spot. Naučila sam ipak godinama da publika zahteva potpuni ugođaj u muzici, a to iziskuje vreme. Zato neću nikakve rokove da postavljam još, ali recimo da kada beba zaspi, volim da otrčim do muzičkog studija i radim. Leto mi je ove godine rezervisano za festivale, ali jesen je možda odlično vreme za neke novitete, a mojoj publici do tada bih imala da poručim - ja stala nisam.

Sve za svoju publiku
Sve za svoju publikufoto: Alek Živković

7. Astrologija se provlači kroz, kako fanovi kažu, Vaš najbolji album ikad. Da li verujete u sve to? Ako da, istražujete li natalne karte svojih bližnjih ili možda planirate naredne projekte u skladu sa zvezdama (što neke Vaše koleginice rade)?

- Hvala, "Kardinalna '' album jeste i dobio naziv po terminu iz astrologije, ali su i omot i naziv povezani sa srži albuma na nekoliko nivoa jer ima više značenja, hteli smo tako. Volim simboliku, a astrologija obiluje njome. Ne držim se strogo predviđnja astrologije, volim da tumačim onako laički, možda ubacim poetski motiv u pesmu, razvijam svoja značenja tih simbola, ali naravno uvek naglasim da sam ja "nadriastrolog", da ne bih izjednačila sebe sa ljudima koji to izučavaju i time se bave profesionalno. Moram da priznam da se jesam nekoliko puta konsultovala oko dauma puštanja nečega i dosta puta je bilo uspešno na kraju. Sada, da li je to posledica položaja zvezda ili je priprema bila dobra i kvalitetna pesma ili spot, to ostaje misterija, a to je valjda ono najzanmljivije.

Bonus video:

05:01

IMA LI KRAJA POSKUPLJENIMA U SRBIJI? Stručnjaci iz PKS i NBS: Cene hrane ostaju visoke, evo kad se očekuje UPOLA MANJA INFLACIJA

(Espreso/M.Ć.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.