OTKRIVENO KOLIKO JE VISOKA KRISTINA RADENKOVIĆ: Bićete FRAPIRANI kada ovo PROČITATE, niste imali POJMA
Kristina Radenkovoić, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

da li ste znali?

OTKRIVENO KOLIKO JE VISOKA KRISTINA RADENKOVIĆ: Bićete FRAPIRANI kada ovo PROČITATE, niste imali POJMA

Važi za i te kako atraktivnu ženu

Objavljeno:

Kristina Radenković rođena je u Novom Sadu gde je odrasla i živela sve do okončanja studija. Tokom detinjstva, na nagovor roditelja kratko je trenirala tenis, a bavila se i džez baletom do svoje 16. godine.

Nakon toga je upisala gimnaziju, a zatim postala član francuske dramske sekcije, gde je krenula na radionicu glume kod Milana Pletela Plendže. Pohađanje ove sekcije značajno je uticalo na njenu odluku da se i kasnije bavi glumom.

Na nagovor svoje majke upisala je turizmologiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u rodnom gradu, dok se nakon završene prve godine predomislila i prešla na Akademiju umetnosti u istom mestu. Diplomirala je na klasi Bora Draškovića.

Od 2006. do 2009. bila je stalna članica Narodnog pozorišta u Somboru. Tu je najpre kao gostujuća glumica dobila ulogu u predstavi "Važno je zvati se Ernest", dok je od sledeće sezone zaigrala i u komadu "Poslednja smrt" Frenkija Suzice.

Pošto se našla među četiri izabrana kandidata na konkursu Evropsko lice, bila je jedan od izveštača sa Pesme Evrovizije 2008. godine. Kasnije je vodila još nekoliko emisija na Radio-televiziji Srbije, uključujući i izbor za Dečju pesmu Evrovizije. Na mestu voditeljke TV Slagalice je od 2012. godine, a od marta 2020. vodi kviz Stigni me ako znaš.

Prvu zapaženu televizijsku ulogu ostvarila je u seriji "Ono kao ljubav", u kojoj je glumila Sašku. Takođe, u seriji "Priđi bliže" glumila je profesorku Miljanu Cvetić. Nekoliko godina kasnije, prihvatila je manju ulogu u projektu "Nemanjići — rađanje kraljevine". Posle višegodišnje pozorišne pauze, sa svojom produkcijom je napravila predstavu Upravnikovanje koja je premijerno izvedena 2015.

Potpisala je i dramatizaciju predstave od Od A do Da, u režiji Isidore Goncić, sa Marijanom Mićić i Bojan Perić u glavnim ulogama. Zajedno sa koleginicom Marijom Veljković, odnosno Đorđem Davidom i Nikolom Ivačkovim, zaigrala je u predstavi Sex bomb Radeta Vukotića 2018. godine.

Ima ćerku Taru, rođenu marta 2016. godine i sina Rogana, rođenog novembra 2019. godine

Inače, kada se reč o fizičok izgledu Kristina je jedna od naših najlepših voditeljki, a može se slobodno reći da je manekenski građena.

Visoka je 175 cm, i gotovo uvek nosi štikle, pa su tako njene duge noge uvek u prvom planu.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso/Vikipedija/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.