CELA JUGA JE VOLELA OCA I DEDU VUKA KOSTIĆA! Bili su UTICAJANI LJUDI, vredni DIVLJENJA: Znate li ko su oni?
Vuk Kostić, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

KO SE SEĆA?

CELA JUGA JE VOLELA OCA I DEDU VUKA KOSTIĆA! Bili su UTICAJANI LJUDI, vredni DIVLJENJA: Znate li ko su oni?

Čitavu bivšu Jugoslaviju rasplakala je vest o njegovoj smrti, a mnogi će ga pamtiti iz ovih uloga

Objavljeno:

Vuk Kostić je naš poznati glumac koji iza sebe ima zavidnu karijeru, ali malo njih zna da potiče iz glumačke porodice i da je ljubav prema sedmoj umetnosti nasledio od oca.

Njegov otac, Mihajlo Kostić Pljaka je takođe glumac, a Vukov deda, Nestor Kostić Nega je bio jedan od osnivača i glumaca prvog pozorišta u Prokuplju i to pre Drugog svetskog rata.

Pljaka je filmsku karijeru počeo 1957. godine u filmu "Subotom uveče". Poslednju ulogu odigrao je kao Milutin Nedić u seriji "Đeneral Milan Nedić".

Povukao na oca
Povukao na ocafoto: Antonio Ahel/ATAImages

Mnogi ga pamte kao Pavla iz "Povratka otpisanih", šefa obezbeđenja u "Sivom domu"... ali malo ko priča o njegovoj ulozi veterinara u kafileriji gde su dolazili Vukašin Golubović i Neca u potrazi za izgubljenim Simom u "Srećnim ljudima".

Čitavu bivšu Jugoslaviju rasplakala je vest o njegovoj smrti. On je 9. marta 2001. godine izgubio borbu sa opakom bolešću - leukemijom. Osim Vuka, iza njega je ostala supruga Gordana i sin Nestor.

Pamte ga i iz 'Sivog doma'
Pamte ga i iz "Sivog doma"foto: Print Screen Youtube/srecniljudiserija

- Brat i ja smo pored Pljake zavoleli sport i lov. Niko nije mogao da me smiri, pa me je otac odveo kod Mike Aleksića u školu glume kako bi se negde svrteo na jednom mestu i čuo nešto pametno.

Zainteresovalo me sve to, gluma, knjige... Dosta vremena sam provodio među očevim prijateljima glumcima, naročito sa Draganom Nikolićem, ali svi su mislili da ću postati neki sportista - rekao je Vuk jednom prilikom.

Vukašin Golubović i Neca u potrazi za izgubljenim Simom u 'Srećnim ljudima'
Vukašin Golubović i Neca u potrazi za izgubljenim Simom u "Srećnim ljudima"foto: Printscreen, Vladimir Šporčić

Koliko je bio značajan njegov dopironos umetnosti dokaz su dve ulice u Beogradu: Pljakina ulica (Zemun) i Ulica Mihajla Pljake Kostića (Zvezdara).

Bonus video:

02:50

Vuk Kostić i Nebojša Neša Grbić o otvaranju kabare kluba

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.