SRPSKI PSIHIJATAR OSTAO ZATEČEN REČIMA PETRA STRUGARA: Dobro obratite PAŽNJU na ove reči, SVAKA MU KAO NJEGOŠEVA
Petar Strugar, Foto: Marina Lopičić

zanimljivo

SRPSKI PSIHIJATAR OSTAO ZATEČEN REČIMA PETRA STRUGARA: Dobro obratite PAŽNJU na ove reči, SVAKA MU KAO NJEGOŠEVA

Koliko zdravo, normalno, logično i zrelo razmišljanje... I koliko samo retko... Nažalost... I to me podseti na nešto što odavno znam

Objavljeno:

Stručnjaci kažu da razvod bračnih parova nema za posledicu "samo" slomljeno srce. Predstavlja vrstu traume koja može da ostavi dugoročne posledice na mentalno i fizičko zdravlje. U Srbiji se razvodi svaki treći par, a nepomirljive razlike, prema istraživanjima, najčešće se javljaju u 40-im godinama.

Razvod postaje veoma težak onda kad ljudi koji se razvode počinju da razmišljaju u terminima pobede ili poraza. Tada, u svemu onome što je u korist drugoga vide gubitak za sebe, a sve ono što je dobro za drugoga doživljavaju kao štetu za sebe. Potpuno pogrešno, kaže dr Vladimir Đurić, psihijatar. Kada je sasvim slučajno čuo kako glumac Petar Strugar priča o razvodu, pozabavio se ovom temom. Objavu sa njegove Fejsbuk stranice prenosimo u celosti:

"Potpuno me je oduševila rečenica Petra Strugara koju sam slučajno uhvatio na TV-u pre neko veče, dok je pričao o svom razvodu: 'Onog momenta kad smo se razišli, što bismo se više svađali, zato razvodi i služe'. Koliko zdravo, normalno, logično i zrelo razmišljanje... I koliko samo retko... Nažalost... I to me podseti na nešto što odavno znam.

Vrlo bitna stvar kod venčavanja je da se od tog nekog s kim se venčavaš, posle možeš i razvesti. Da je taj neko normalan, civilizovan, fleksibilan, emancipovan i da neće umreti bez nas... Ili nas ubiti ako se drznemo da odemo od njega... To je možda i važnija stvar od nekih vrlina koje primetimo na prvu loptu i koje nas privuku kao neka svetiljka, jer i one pržilice za insekte po restoranima jako svetle... A potpuno paradoksalno... Mogućnost razvoda je divna baza iz koje može izrasti dobar i ugodan brak", napisao je dr Vladimir Đurić, a objava je prikupila više od 4.000 lajkova.

Bonus video:

00:04

KURIR PAPARACO! Petar Strugar uhvaćen prvi put nakon što je dobio DRUGO DETE: A evo šta je glumac RADIO! (FOTO)

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.