OVAJ MLADIĆ JE RITI ORI DAO SRPSKU ZASTAVU: Otkriveno ZAŠTO je to uradio, o ovome će se tek PRIČATI
Pevačica, Foto: RTS printscreen

pogledajte

OVAJ MLADIĆ JE RITI ORI DAO SRPSKU ZASTAVU: Otkriveno ZAŠTO je to uradio, o ovome će se tek PRIČATI

Snimak na koje pevačica nosi srpsku zastu izazva je veliku pažnju

Objavljeno: 17:59h

Pevačica Rita Ora, koja je poreklom sa Kosova, juče kada je uzela i ogrnula se sa srpskom zastavom.

Ona je ranije prozivala Srbiju i vređala Srbe, a sada se ogrnula srpskom zastavom tokom koncerta i izazvala svetsku pometnju.

Ona je u izjavi medijima, koja je poslata i Klan Kosova, rekla da joj je zastavu poklonio obožavalac i da nije znala kojoj državi pripada. Rita Ora je rekla da je shvatila da je zastava srpska nakon što je sišla sa bine.

Borivoj, koji je pevačici dao srpsku zastavu, objavio je na TikToku video sa snimkom koji nosi naziv "Ona je uzela moju zastavu", a u komentaru ga je neki korisnik mreže TikTok upitao zbog čega je to uradila. Odgovor je oduševio mnoge:

- Zato što i ona zna... Kosovo je Srbija.

Borivoj je inače na TikToku potpisan kao @szabogaga, a on je iz Mađarske i ranije je delio snimke na kojima se čuje Kosovo je Srbija.

Rita Ora
foto: prentscreen/TikTok

Lobirala za nezavisnost Kosova

Rita Ora, britanska pevačica albanskog porekla našla se ranije u epicentru skandala kada je otvoreno lobirala za nezavisnost Kosova i Metohije. Pevačica je ranije ove godine čestitala kosovskim Albancima 15. godišnjicu nezavisnosti.

Inače pevačica je rođena u Srbiji i sa srpskim pasošem je napustila Kosovo i Metohiju kao izbeglica i preselila se u Liverpul (Engleska).

Gostujući u Netfliksovoj emisiji, koju vodi komičarka Čelzi Handler, objavljenoj u avgustu 2017. godine, Ora je izjavila da je Kosovo bilo sastavni deo Albanije, ali da je sada "hvala Bogu, nezavisno."

- Došli smo u London sa Kosova u Albaniji. Sada su to dve odvojene zemlje, Kosovo je konačno nezavisno, što je sjajno. Bili smo deo Albanije u trenutku kada smo se preselili u London, gde sam i odrasla.

Ova izjava izazvala je pravi rat na društvenim mrežama. Istorijske činjenice kažu da je Kosovo poslednji put bilo deo Albanije kada je postojalo Otomansko carstvo, a 1912. godine postalo je sastavni deo Srbije.

U trenutku kada je Rita rođena, 1990. godine, Priština je bila glavni grad automomne pokrajine Kosovo i Metohija, odnosno sastavni deo Jugoslavije. Sudeći po istorijskim činjenicama, pevačica se dobro izblamirala, jer nije naučila istoriju "zemlje" za čiju nezavinsost lobira.

Bonus video:

01:57

MARIJA I MARKO BULAT PONOVO ZAJEDNO! OGLASILI SE ZA ESPRESO POSLE SKANDALA: Iskreno o svemu, privatnost na tacni

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.