DANAS SVI O NJOJ BRUJE, EVO KO JE ZAPRAVO RITA ORA: Isplivali do sada NEPOZNATI PODACI o pevačici ALBANSKOG POREKLA
Pevačica, Foto: prentscreen/youtube/Rita Ora

DA LI STE ZNALI?

DANAS SVI O NJOJ BRUJE, EVO KO JE ZAPRAVO RITA ORA: Isplivali do sada NEPOZNATI PODACI o pevačici ALBANSKOG POREKLA

Cela Srbija, od Subotice do Prokletija, proteklog vikenda pričala je o susretu pevačice albanskog porekla i srpskog tenisera, koji su se pre nekoliko meseci našli u istim naslovima iz manje simpatičnih razloga....

Objavljeno: 13:04h

Proteklih dana društvenim mrežama se šire snimak i fotografije britanske pevačice Rite Ore i srpskog tenisera Novaka Đokovića, koji su sedeli jedno pored drugog i ćaskali na finalu Svetskog prvenstva u ragbiju.

Budući da je Ora, inače muzička zvezda poreklom s Kosova i Metohije, nedavno privukla pažnju snimkom u kom odmahuje rukama kada na bilbordu ugleda Noletov lik, ovo je veliko iznenađenje za njene albanske fanove iz naše južne pokrajine.

Tako se mogu pročitati komentari da je pevačica time što je prijateljski ćaskala s Novakom Đokovićem "zaboravila albansko poreklo", da se njeni sunarodnici više "neće hvaliti time što ona potiče s Kosova", da je to "sramota za njenu zemlju", da "očigledno nije lako otcepiti od Srba"...

Proteklih dana društvenim mrežama se šire snimak i fotografije britanske pevačice Rite Ore i srpskog tenisera Novaka Đokovića
Proteklih dana društvenim mrežama se šire snimak i fotografije britanske pevačice Rite Ore i srpskog tenisera Novaka Đokovićafoto: ParodyPabs/twitter.com/printscreen

Ora i Novak nisu se oglašavali ovim povodom, a ovo nije prvi put da pevačica privlači pažnju regionalne publike zbog stvari koje nemaju veze s muzikom.

@ritaora When you’re waiting for your billboard in Leicester Square 😅😍 Thanks @Spotify ♬ Waiting for You - Rita Ora

Ko je Rita Ora?

Rita Sahatčiju Ora rođena je 26. novembra 1990. godine u Prištini, a njena majka je psihijatar Vera Barjaktari, dok joj je otac vlasnik paba Besnik Sahatčiju.

Dok je Rita još bila beba, njena porodica se zbog nestabilne političke situacije preselila u London i odrasla u Noting hilu, a Sahatčijuovi su dodali prezime Ora (što znači "vreme") radi lakšeg izgovora.

Rita je u Engleskoj pohađala umetničku Školu izvođačkih umetnosti "Silvija Jang", a potom mlada počela muzičku karijeru. Sa svega 18 godina je išla na audiciju za Evroviziju kako bi predstavljala Veliku Britaniju, a u njenoj zvaničnoj biografiji stoji da se potom povukla jer "nije osećala da je spremna" i da "taj izazov nije za nju". Pre toga je nastupala u očevom pabu, a uskoro je potpisala ugovor s agencijom Roc Nation i pojavila se u Džej Zijevom spotu za pesmu "Young Forever" (2009).

Usledilo je više uspešnih hitova, a svoj album prvenac nazvan Ora objavila je 2012. godine. Nakon toga je izdala i albume Phoenix (2018) i You & I (2023), gostovala na albumima mnogih svetskih zvezda, a na Evroviziji se ove godine pojavila u revijalnom delu, kao zvezda večeri.

Osim muzike, u kojoj je izgradila zapaženu karijeru, okušala se u mnogim drugim oblastima, a kao glumicu smo je gledali u više serija i filmova. Najviše pažnje je, svakako, privukla njena uloga u filmu "Pedeset nijansi sive", gde je igrala sestru glavnog junaka Kristijana Greja.

Uz to smo je videli i kao modela, dizajnerku, članicu žirija u takmičenju The Voice...

Što se tiče njenog privatnog života, Rita ističe da je spiritualna, ali ne i religiozna, a odrasla je u, na neki način, mešovitoj porodici – majka joj je katolikinja, dok joj je otac musliman.

Ljubavnim životom je uvek privlačila pažnju, a prva njena zapažena ljubav bila je s Robom Kardašijanom 2012. godine. Ova veza privlačila je mnogo pažnje javnosti, ali ni o čemu se nije pričalo kao o njihovom raskidu. On je nakon rastanka na Tviteru tvrdio da ga je za dva meseca ljubavi pevačica "prevarila s više od 20 momaka" i pozvao svoje pratioce da poštuju sebe. Rita je, s druge strane, u intervjuu za The Sunday Times na pomen njene veze s Kardašijanom, rekla da je "zaboravila na to".

Inače, otkako je Bijonse u pesmi "Sorry" pomenula izvesnu "Beki s dobrom kosom", s kojom joj je Džej Zi navodno bio neveran, spekulisalo se da je u pitanju Rita Ora, za šta ne postoje dokazi.

Uglavnom Rita je potom od 2013. do 2014. bila s Kalvinom Harisom, pa od 2016. do 2018. s Endruom Vatom, a od 2021. godine ljubi novozelandskog filmadžiju Taiku Vaititija, za kog se udala u avgustu 2022. godine (i s kojim je jednom prilikom viđena kako razmenjuje nežnosti utroje, u društvu glumice Tese Tompson).

Rita Ora je, inače, 2015. proglašena počasnom ambasadorkom Kosova, kada je rekla da je počastvovana, a vlasti ove teritorije čiju nezavisnost Srbija ne priznaje za 32. rođendan su je obradovale stavivši Ritin lik na poštansku marku.

U avgustu ove godine, pevačica se našla u središtu skandala kada je na koncertu u Mađarskoj uzela zastavu od njenog fana, ogrnula se njom, radosno mahala... a onda saznala da je u pitanju državna zastava Srbije.

– Sinoć dok sam nastupala na festivalu SZIN u Mađarskoj, dobila sam zastavu od mladog obožavatelja. Od osvetljenja direktno ka očima, nisam mogla jasno da vidim koju državu predstavlja zastava. Čim sam sišla sa bine, shvatila sam da je to srpska, a ne mađarska zastava – izjavila je Rita za medije.

– Dok podržavam svoje obožavaoce iz svih zemalja i kultura, želim da jasno stavim do znanja da sam ponosna kosovska Albanka i nije mi bila namera da ne poštujem svoje nasleđe, niti da uznemirim svoj narod ili svoju porodicu – dodala je Rita.

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/Glossy)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.