AU KAKVA SKANDALČINA U SLOVENIJI: PALA OSTAVKA ZBOG NAMEŠTLJKE, evo šta se zapravo DESILO kod KOMŠIJA
Foto: Print Screen Youtube

DA LI JE MOGUĆE?

AU KAKVA SKANDALČINA U SLOVENIJI: PALA OSTAVKA ZBOG NAMEŠTLJKE, evo šta se zapravo DESILO kod KOMŠIJA

On je dao ostavku kako bi osigurao nepristrasno ispitivanje činjenica u realizaciji projekta Pesme Evrovizije

Objavljeno: 13:38h

Vanja Vardjan, glavni i odgovorni urednik zabavnog programa Javnog servisa Slovenije je dao ostavku. Razlog za ostavku su navodne nepravilnosti u izboru slovenačke pesme za Pesmu Evrovizije, kojim se bavi i KPK (Komisija za sprečavanje korupcije).

Direktorka Televizije Slovenije (TV SLO) Ksenija Horvat već je prihvatila ostavku, objavila je Radiotelevizija Slovenije (RTV SLO).

On je dao ostavku kako bi osigurao nepristrasno ispitivanje činjenica u realizaciji projekta Pesme Evrovizije i iz brige za dobrobit RTV SLO, Pesme Evrovizije i izabranog izvođača, navodi se u saopštenju.

RTV SLO navodi da tokom dosadašnjeg uviđaja nisu uočeni znakovi koruptivnih radnji.

Ipak, moraju se sprovesti procedure da bi se identifikovale moguće nepravilnosti. Na javnoj radio-televiziji ističu i da je snimak slovenačke predstavnice Rejven do sada dostigao skoro pola miliona pregleda.

TV Slovenija će u maju direktno prenositi tri evrovizijske manifestacije. Navode o sumnji na nepravilnosti u realizaciji projekta Pesme Evrovizije već razmatra Komisija za sprečavanje korupcije (KPK).

Ksenija Horvat je prihvatila njegovu ostavku
Ksenija Horvat je prihvatila njegovu ostavkufoto: Print Screen Youtube

Kako je nedavno preneo portal N1, KPK je početkom januara trebalo da dobije prijavu sa navodima o navodnim nepravilnostima u sprovođenju javnog konkursa za izbor ovogodišnjeg predstavnika na Pesmi Evrovizije.

RTV Slovenija je na decembarskoj konferenciji za novinare otkrila da je Rejven izabrana za ovogodišnju pesmu Evrovizije. Pevačica je izabrana između više od stotinu prijavljenih.

Na sličan način je grupa Joker Out izabrana za nastup na Evroviziji prošle godine. Pre toga, na manifestaciji RTV Slovenija Ema obavljen je izbor slovenačke kompozicije za Pesmu Evrovizije, gde je predstavnik izabran telefonskim glasanjem publike i glasovima stručnog žirija.

Poslednja Ema bila je 2022. godine, kada je grupa LPS izabrana za nastup na Evroviziji.

Bonus video:

01:07

EKSKLUZIVNO ZA KURIR IZ ROTERDAMA: Uraganke PRESREĆNE zbog podrške i volele bi da EVROVIZIJA dođe u SRBIJU sledeće godine!

(Espreso/RTV SLO/Prenela:M.S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.