EVO KAKO SE ZORAN CVIJANOVIĆ NAŠAO U NEBRANOM GROŽĐU: Pitali ga za Ratka Mladića, a onda ih je ZAKUCAO OVIM
Hrvatski novinar pokušao je da ga isprovocira, Foto: A. H./ATAImages

strašno

EVO KAKO SE ZORAN CVIJANOVIĆ NAŠAO U NEBRANOM GROŽĐU: Pitali ga za Ratka Mladića, a onda ih je ZAKUCAO OVIM

Hrvatski novinar ga je pitao, a onda...

Objavljeno:

Glumac Zoran Cvijanović posle dugih 40 godina aktivnog rada na "daskama koje život znače", penzionisao se, a gostujući u jednoj kultnoj emisiji prvi put je govorio o perfidnim pokušajima smeštanja od strane pojedinih.

Iako nikada nijednom svojom izjavom nije iskazivao bilo kakav stav što se tiče politike, nacionalizma i drugih stvari, jednom prilikom Hrvatski novinar pokušao je da ga isprovocira:

- On me pita: "Pa da li bi ste vi igrali generala Ratka Mladića, kada bi vam neko to ponudio da sad igrate?" - započeo je on i dodao šta je odgovorio:

- Pa naravno da bih, a pogotovu ako bi to napisao Šekspir. Znaš.. To su kao jeftini trikovi. U tom smislu, ako ne zavoliš tog čoveka, ako ga ne razumeš ti nisi u stanju da ga braniš. Jedno je da ga igraš, ti moraš da ga braniš, ti moraš pred Bogom da ga odbraniš ako hoćeš da ispričaš neku priču. A, ako hoćeš da malo to, ovo ono... - ispričao je on u emisiji "TV lica kao sav normalan svet".

Hrvatski novinar pokušao je da ga isprovocira
Hrvatski novinar pokušao je da ga isprovocirafoto: Nemanja Nikolić

Podsetimo, pored blistave karijere, glumac je početkom 2000- tih, pokrenuo biznis vezan za reciklažu s najboljim prijateljem, inače veoma uspešnim filmskim producentom koji je finansirao neke od ključnih filmova domaće kinematografije.

U ovaj ozbiljan posao Zoran je, s još jednim rođakom, uveo dotičnog producenta. Glumac je zahvaljujući svome radu svuda lako otvarao vrata, zajedno su podizali kredite, kupljene su skupe mašine. Međutim, Cvijanovićev "prijatelj" imao je drugačije namere o kojima popularni, i očigledno naivni, glumac nije znao ništa.

Zoran Cvijanović o ulozi Ratka Mladića
Zoran Cvijanović o ulozi Ratka Mladićafoto: A. H./ATAImages

Producent je, kako stoji u naredbi o sprovođenju istrage u Prvom osnovnom sudu, a do koje je „Blic“ došao, tražio da mu Cvijanović prepiše svoj udeo u zajedničkoj firmi, lažno mu predstavljajući da mu je to potrebno zbog podizanja još jednog kredita. Kredit, međutim, nikada nije podigao, a onda je odbio da vrati Cvijanoviću njegov deo firme.

Sve je postalo još komplikovanije kada je Cvijanović i poslednju ušteđevinu koju je čuvao za ćerkino školovanje dao svom „prijatelju“. Pošto tužbe koje je pokrenuo nisu uspevale, Cvijanović upada u velike finansijske probleme, a poslednja loša vest je stigla ovih dana. Glumac je morao da izađe iz svog stana koji nije uspeo da isplati, iako ga je preduzimač čekao čak dve godine. Dug od 70.000 evra bio je prevelik za preduzimača i Cvijanović se doslovno našao na ulici.

Bonus video:

02:57

Nenad Cvijanović promovisao novi spot

(Espreso / Telegraf/Blic/Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.