POSMRTNE OSTATKE BATE ŽIVOJINOVIĆA PREMEŠTAJU IZ ALEJE ZASLUŽNIH GRAĐANA: Sin objasnio ZBOG ČEGA, porodica ODLUČILA
Velimir Bata Živojinović, Foto: Aleksandar Jovanovic Cile

rešili su

POSMRTNE OSTATKE BATE ŽIVOJINOVIĆA PREMEŠTAJU IZ ALEJE ZASLUŽNIH GRAĐANA: Sin objasnio ZBOG ČEGA, porodica ODLUČILA

Miljko je istakao da će se velika želja njegovih roditelja ostvariti

Objavljeno:

Posmrtni ostaci velikana filmske umetnosti, Velimira Bate Živojinovića biće premešteni iz Aleje zaslužnih građana u Beogradu u mesto odakle je rodom - u Koraćicu.

Sin Miljko Živojinović je potvrdio informaciju da će posmrtni ostaci ovog legendarnog glumca biti premešteni do 1. maja i on će počivati pored svoje supruge Julijane Lule Živojinović.

- Mi smo još 2020. godine dobili sve potpise i saglasnost da Batini posmrtni ostaci budu premešteni, međutim, tada je počela korona i sve je stopirano. Nakon toga, otkriveno je da upravo kroz parcelu gde bi on trebalo da bude premešten prolazi vodovodna cev koju su iz vodovoda, potom, premestili. Zatim smo čekali da prođe neko vreme kako bi se ta zemlja slegla i sada je sve to rešeno, te možemo krenuti u proceduru premeštanja posmrtnih ostataka mog oca. Plan je da to bude urađeno do 1. maja, a koji će to tačno datum biti, bićete obavšteni - rekao je Miljko i dodao da je on obavio sve što je bilo do njega:

1 / 2 Foto: Aleksandar Jovanović Cile

- Ja sada idem u Aranđelovac, naručio sam beli mermer, tako da će i nadgrobna ploča biti spremna. Kada dođe taj dan, po našim starim verskim i tradiocionalnim običajima biće održano opelo i sve što ide zatim. Svi članovi naše porodice su u toku i prisustvovaće tom danu, kao i svi oni bliski ljudi koji to budu želeli. Bata će konačno počivati pored Lule, kao što su želeli - istakao je Miljko Živojinović za Informer.

Podsetimo, Velimir Bata Živojinović je bio jedan je od najpoznatijih glumaca koji su potekli sa ovih prostora i jedan od retkih koji je ostvario globalnu prepoznatljivost i slavu širom sveta. U svom bogatom umetničkom opusu ostvario je uloge u više od 350 filmova, a nagrađen je brojnim prestižnim nagradama za ostvarenja u filmskoj umetnosti u zemlji i inostranstvu.

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/Telegraf/A.Š/Prenela:M.Ć)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.