ON JE PROŠAO KAO BRESKVICA: Oglasio se uoči najavljenih PROTESTA, jedno mu je KOMIČNO, pomenuo i Olju Kovačević
Pevač, Foto: Marija Mladjen/ATAImages

bio je jasan

ON JE PROŠAO KAO BRESKVICA: Oglasio se uoči najavljenih PROTESTA, jedno mu je KOMIČNO, pomenuo i Olju Kovačević

Kako on gleda na dramatičnu situaciju?

Objavljeno: 20:09h

Stefan Zdravković, poznatiji kao Princ ili Princ od Vranje, prošle godine je dobio najviše glasova od publike "Pesme za Evroviziju", ali mu je tada stručni žiri "presudio", odnosno, zbog toga što je dobio manje glasova stučnog žirija nego Luke Black, Luke je završio na "Evroviziji", a ne on.

Nešto slično je ove godine doživela Anđela Ignjatović Breskvica, jer je ona dobila najviše glasova publike, ali je stručni žiri više glasova dao Teya Dori, koja će Srbiju ove godine predstavljati na "Evroviziji" sa pesmom "Ramonda".

I danima na društvenim mrežama čitamo kritike i uvrede na račun članova žirija ovogodišnjeg festivala "PZE". I ne samo to, za sutra neki najavljuju u proteste ispred RTS-a.

Ti si dobio najviše glasova publike kada si se predstavljao na PZE sa pesmom "Cvet sa istoka"... Kako je tebi tada bilo što nisi otišao na "Evroviziju" iako si dobio najviše glasova gledalaca?

– Kada sam bio drugi, na trenutak jeste bilo razočarenje jer je meni san da predstavljam Srbiju na Evroviziji, međutim kratko to traje jer kada dobijete najviše poena publike prosto vas preplavi osećaj sreće jer je to čitava poenta bavljenja muzikom, upravo to da vas publika doživi i zavoli, a sve ostalo će doći.

Šta misliš o ovom najavama za proteste zbog pobede Breskvice?

– Sami protesti povodom Teye i Breskvice su mi na neki način komični, ali ono što iz toga vidim jeste da se PZE kao festival iz godine u godinu prati sve više i to je najbitnije, da postoji mesto gde će umetnici moći da se pojavljuju, pevaju, stvaraju karijere ili predstavljaju nesto novo.

Ti si često gost na RTS-u, šta misliš o Oliveri Kovačević i kakav je na tebe utisak ostavila ona kao urednica "Pesme za Evroviziju"?

Olivera Kovačević zaslužuje veliko poštovanje kao neko ko taj festival iznosi iz godine u godinu na sve višem nivou, da nije nje, ne znam da li bi PZE postojao i da li bi bio na ovom nivou, tako da ja zaista cenim njen rad i trud jer da nije njene vizije o festivalu i takmičarima, ja ne bih danas mogao da imam karijeru kao ni mnogi drugi.

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/M.V)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.