DECA SE SVAĐAJU OKO NASLEDSTVA, A EVO GDE SU OTIŠLI LANETOVI MILIONI: Njegov POTEZ je mnoge PATOSIRAO, odlučio je..
Milan Lane Gutović, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

AUUUU!

DECA SE SVAĐAJU OKO NASLEDSTVA, A EVO GDE SU OTIŠLI LANETOVI MILIONI: Njegov POTEZ je mnoge PATOSIRAO, odlučio je..

Milan Lane Gutović o ovome nije mnogo govorio

Objavljeno: 07:16h

Velika prašina se podigla u javnosti nakon što je ćerka legendarnog glumca Milana Laneta Gutovića - Milica Gutović, izašla u javnost sa tezom da je prevarena za očevo nasledstvo.

Svakim danom isplivavaju novi detalji poremećenih porodičnih odnosa, a kako saznaje Kurir od izvora bliskom pokojnom Gutoviću, pored kuće u Kumodražu, vikendice "kontejnera" u Neuzini, motornog čamca, četiri skupocena automobila i kuće na Umki, kao i prihoda od autorskih prava, koje nekada idu i do 20.000 evra godišnje, za koje se bore njegova deca, on je veliki deo novca koji je godinama štedeo, donirao srpskim manastirima i crkvama, za koje je bio posebno vezan.

- Koliko ja znam, radi se o ciframa od nekoliko desetina hiljada evra, što danas uopšte nije mala svota. On je godinama štedeo i odvajao novac sa strane i kad god je bio u mogućnosti pomagao je srpskim svetinjama. Najviše je pomagao manastiru Kovilj, u koji je godinama redovno odlazio. Tu ga se sećaju kao velikog priložnika i primera pravog hrišćanina. On o tome nikad nije želeo da govori u javnosti. Lane je posebno bio blizak i s patrijarhom Porfirijem, s kojim je razgovarao dok je još bio iguman koviljski - ispričao nam je blizak Gutovićev prijatelj.

1 / 6 Foto: NIKOLA ANĐIĆ, DAMIR DERVIŠAGIĆ

Tragom novih informacija naša ekipa uputila se u crkvu Svete Trojice u Kumodražu, u čijoj porti je 2021. godine na malom groblju i sahranjen glumac. Tamo smo na porodičnoj grobnici uočili nekoliko bombona, a sa jednim od zaposlenih u ovoj crkvi, porazgovarali su o glumcu, koga se ovde rado sećaju:

- Lane je mnogo pomogao ovom hramu. Ovo mu je bio parohijski hram i nalazi se svega nekoliko minuta od njegove kuće. Mnogo dobrog je učinio i dolazio je kad god je mogao. Posećivao je mnogo manastire. Ovo se možda ne zna, ali on kao da je predosetio svoju smrt, pa je nekoliko meseci ranije razgovarao sa patrijarhom Porfirijem, koji mu je dao blagoslov da bude sahranjen ovde u porti crkve, gde počivaju i njegovi najbliži. Mislio je o svemu, pa i svom večnom počivalištu - rekao nam je sagovornik.

Evo ko je sve dolazio da obilazi Lanetovu večnu kuću.

- Njegovi sinovi redovno dolaze, divni momci. Vidim da se sad piše o tom njegovom nasledstvu i mogu da kažem da je on sigurno sve obezbedio i da niko nije ostao oštećen i da je sve to rešio pre svog upokojenja. Zbog čega sad sve ovo, stvarno ne znam. Ćerka Milica takođe redovno obilazi grob, meni deluje da je ostala vrlo privržena ocu i posle njegove smrti, ma šta ko pričao. Ko zna koja je muka nju naterala da sa celom tom pričom izađe u javnost i šta se krije iza toga. Verujem da će se sve to rešiti na najbolji mogući način - završio je on.

Patrijarh Porfirije
foto: Milan Maricic/ATAImages

Podsetimo, patrijarh Porfirije se 2021. objavom na Instagramu oprostio od Laneta, za kojeg je tad istakao da mu je bio drag prijatelj i brat.

- Molim se Bogu za pokoj duše dragog prijatelja i velikog umetnika Milana Gutovića, sa kojim sam godinama duge sate provodio u razgovorima u manastiru Kovilju, čiji je bio veliki priložnik. Bog da dušu prosti mom dragom bratu Lanetu - napisao je tada patrijarh.

Bonus video:

02:04

LANE JE GENIJE, NJEGA NISTE MOGLI DA PREVARITE! Saša Joksimović o smrti Milana Gutovića: Bili smo ubeđeni da će pobediti rak

(Espreso/Kurir/Ilija Lukić/Prenela:M.S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.