SKANDALČINA NA PINKU: Kapetan Dragan izneo teške OPTUŽBE na račun ćerke Laneta Gutovića, sve išlo u UŽIVO EMISIJI
Foto: RTV Pink printscreen

DA LI JE REALNO OVO?

SKANDALČINA NA PINKU: Kapetan Dragan izneo teške OPTUŽBE na račun ćerke Laneta Gutovića, sve išlo u UŽIVO EMISIJI

Nastao je haps nakon Miličinogs nimka, a sada su o tome pričali i na Pinku

Objavljeno: 14:42h

Danima unazad se piše o slučaju nasledstva pokojnog glumca Milana Laneta Gutovića, gde je ćerka poznatog glumca, Milica Gutović, objavila video i iznela tvrdnje da su njena sestra i ona glumčevim lažnim usmenim zaveštanjem medicinskoj sestri i dvojici nepoznatih muškaraca lišene istog.

U Jutarnjem programu kod Jovane Jeremić o ovoj temi su govorili gosti, a među kojima je i bio kapetan Dragan Vasiljković, koji je bio Lanetov kućni prijatelj, kao i advokatica Jovanka Zečević i novinarka Antonela Jelić.

- Mnogi misle da je Lane ostavio imovinu toj medicinskoj sestri, to nije istina - prokomentarisala je Jovana.

Danima unazad se piše o slučaju nasledstva pokojnog glumca Milana Laneta Gutovića
Danima unazad se piše o slučaju nasledstva pokojnog glumca Milana Laneta Gutovićafoto: RTV Pink printscreen

- Ne, ostavio je sinovima iz drugog braka, medicinska sestra je samo svedok, ćerka je dobila 25% autorskih prava - prokomentarisala je novinarka, a nakon što je Telegraf ekskluzivno objavio ispovest Lanetovog prijatelja koji je tada prvi put ispričao istinu o nasledstvu i kome je šta pripalo.

- Osećam obavezu da objasnim zašto sam u "svakoj čorbi mirođija" u poslednje vreme. Lane i ja smo četvrt decenije bili prijatelji, spavao je na mom kauču. Dok sam bio u zarobljeništvu u Australiji, hiljade kilometara je putovao da provede sat vremena sa mnom. Mi smo bili prijatelji, nije bilo površno prijateljstvo i znam najintimnije stvari. Moj idol je sestra Mara sa VMA. Znam je dugo, još iz rata. Ja sam sa Marom blizak prijatelj, to je jedan anđeo koji hoda po zemlji. Ona je sinonim šta je VMA. Da nije bilo Mare, ne bih bio ovde danas. Ja sam za 1. januara imao težak srčani udar, imao sam operaciju. Mara je organizovala i ambulantu... Mara živi za taj VMA, verujte. To je osoba koja ne može da učini nešto pogrešno. Kad sam pročitao Miličin tekst, ja sam se šokirao, odmah sam je zvao. Mara se šokirala, rekla da nikada nije imala kontakt sa njom. Ja sam bio na sahrani Lanetovoj, Milica se nije udostojila da dođe ocu na grob, 10.000 ljudi je bilo. Lane je bio i više nego fer kada se razveo od svoje prve supruge, mislim da nema čoveka koji to može da negira. Bio je džentlmen i gospodin, kao i dobar otac i suprug ja mislim. Mara je samo uradila šta bi svako uradio za svog prijatelja - sprovela je njegovu volju - započeo je Dragan.

Jovana Jeremić
foto: RTV Pink printscreen

- Pravda za Maru. Napali su ženu na pravdi Boga, a ona je najbolja medicinska sestra - istakla je Jovana.

- Ona je ogledalo VMA, stvarno bih voleo da VMA stane iza Mare - dodao je kapetan Vasiljević.

- VMA se oglasila saopšenjem zvanično, rekli su da su pokrenuli kontrolu, videće da li je postojao bilo kakav propust, ukoliko jeste reklu su da će sankcionisati u skladu sa propisom i zakonom. Mile Zarić i pisac Puzić su došli u tom trenutku kod Laneta Gutovića, tako da nisu nepoznati ljudi, sestra Mara radi na drugom odeljenju i ona se slučajno tu našla - rekla je novinarka.

- Za pravo nije važno da li su oni poznati ili ne (Mile Zarić i pisac Puzić prim. aut.) i uopšte nije važno da li je sestra Mara, ono što sigurno jeste, izuzetna. Usmeno zaveštanje je vrlo specifično, retko ga srećemo, ja sam ga srela samo jednom u ovoliko godina bavljenja advokature. Uvek se pita zašto usmeno, zašto ne nešto drugo toliko vremena pre toga, pogotovo usmeno ako je bio u takvoj situaciji, ako je tačno, da je bio na respiratoru. Zamislite čoveka na respiratoru koji jasno, glasno i svesno može da izgovori u tom trenutku kome i šta ostavlja. Pravno gledano, moram da priznam da će to će biti drugačije posmatrano, nezavisno od svih kvaliteta, idola i svega što ste naveli. Usmeni testament je isključivo vezan za vanredne situacije. To smo mogli da imamo u Srbiji za vreme bombardovanja, pa nemate papir da napišete. Pokojni Lane nije u situaciji da kaže šta misli, ali usmeno zaveštanje zahteva tri svedoka. Pitanje je da li su bili istovremeno, kao i zašto ta tri svedoka nisu odmah otišla i tu izjavu sačinila pismeno, da se negde ostavi trag. O tome će se i te kako diskutovati na sudu. Drugo, da li je Lane tim usmenim testamentom isključio ćerke, da li su proglašene nedostojnima? Ako nisu, imaju pravo na nužni deo, koji je pola od zakonskog - istakla je advokatica Jovanka Zečević.

Jovana Jeremić
foto: RTV Pink printscreen

- Lane je rekao da deci iz drugog braka ostavlja sve nepokretnosti koje ima, a deci iz prvog braka ostavlja, odnosno ćerkama, 25% autorskih prava. Mi smo pričali sa sudskim veštakom, koji je rekao da svaki testament, pre nego što se sastavi, mora da prođe medicinsko veštačenje, odnosno neuropsihijatra, da se utvrdi stanje osobe koja ostavlja bilo šta, u suprotnom je oboriv - istakla je novinarka.

Podsetimo, Milica se još jednom se obratila naciji putem snimka koji je objavila na svom Fejsbuk profilu.

U njemu sada ističe šta je motiv njenog oglašavanja i zahvaljuje se ljudima na podršci.

- Dragi moji prijatelji, pratioci i poštovaoci moga oca Milana Gutovića, želim svima da vam se zahvalim na velikoj podršci i pomoći koju ste mi ukazali. Moj motiv da sa vama podelim moj problem je bio da dobijem psihološku podršku od dobronamernih stručnih ljudi, kako da zaštitim svoja zakonita nasledna prava. Mnogo ste mi pomogli, a iskreno se nadam da sam i ja pomogla drugim ljudima da se i oni u budućnosti ne nađu u ovako teškoj situaciji. Još jedanput vam se svima od srca zahvaljujem! - navela je ona.

Čuveni glumac Predrag Pepi Smiljković ponovo je govorio za Telegraf, te otkrio nove detalje o slučaju pokojnog velikana, glumca Milana Laneta Gutovića. Kako nam je rekao, o nekim stvarima nije mogao da govori kada smo pre nekoliko dana razgovarali sa njim.

Nastao je haos na mrežama
Nastao je haos na mrežamafoto: RTV Pink printscreen

Predrag je sada objasnio da je Lane želeo usmeni testament, pa nam je otkrio kako je podelio nasledstvo.

- Juče sam se čuo sa Lanetovim sinom, Pajom, jer ja nisam hteo da pričam dok ne dobijem njegovu dozvolu, ali i dok nisam saznao sve okolnosti, ipak ja cenim te momke, znam ih od detinjstva, čestiti su, bio sam član te kuće, stalno sam bio gost kod njih. Paja me je zvao i rekao mi da nismo ta dvojica ja i taj dr Vidanović, on je bio načelnik urgentne medicine na VMA, pa me je on uveo, odnosno mi smo zajedno ušli tada i postoji ta sestra Mara koju sad optužuje Milica, a ta sestra je slučajno bila tu, uopšte nije na tom odeljenju - započeo je glumac, te nastavio:

Ovo su najnoviji detalji slučaja
Ovo su najnoviji detalji slučajafoto: RTV Pink printscreen

- I u tom trenutku, pošto je Lanetu bilo loše, on pre svega nije hteo nikakvu posetu, a nije hteo nikoga da vidi, pa čak ni njih, tako sam ja razumeo. A ta sestra Mara je negovala patrijarha Pavla do smrti. To je jedna divna osoba i imam samo reči hvale za nju na VMA, a čujem da je sada nešto terete. Ti što su bili (na koje je aludirala Milica Gutović, prim. aut.) su zapravo Miličin kum Zarić i pisac Puzić. Oni su došli u posetu da ga vide, Lane je bio svestan i rekao im je: "Nisam rešio imovinu, daj da to sada rešimo usmeno". Oni su istakli da su potrebna tri svedoka, a tu je bila ta sestra Mara gde je i pristala da svedoči, tako sam ja razumeo Paju. Oni su se dogovorili, on im je rekao da će da obezbedi decu, odnosno sinove, a ćerkama je ostavio 25% od autorskih prava. Oni su krenuli kod notara, jer je taj usmeni testament morao da prođe proceduru, međutim Lane je u međuvremenu pao u komu. Zato kažem da je osetljivo, njemu se stanje pogoršavalo iz sata u sat. Eto to je cela istina.

Milan Lane Gutović
foto: NIKOLA ANĐIĆ, DAMIR DERVIŠAGIĆ

Glumac je otkrio da Lane nije video ćerke i ženu sa kojom je bio 20 godina.

- Ja kada sam došao, oni su me obukli u skafander, video sam ga preko prozora, ja nisam ni bio blizu njega. Ne želim više da se mešam u to, a i rekao sam ovo zbog sinova jer ja njima verujem. A verujem na osnovu onoga što je meni Lane rekao da ćerke i tu ženu sa kojom je bio nije video 20 godina. Ostavio im je stan u kojem je živeo sa njima i došao u svoju dedovinu u Kumodražu gde je sve ispočetka gradio, odnosno počeo od nule - rekao je Pepi Smiljković za Telegraf.rs.

Bonus video:

01:23

GLUMICA MILICA MILŠA: Lane je bio poseban, bio je poseban i omiljen

(Espreso /Telegraf/AŠ/Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.