SVE JE IZMIŠLJOTINA? DOKTOR KOJI JE OPERISAO PEVAČICU TVRDI: Indi ni jednog trenutka nije bila životno ugrožena!
Foto: printscreen

dr ilić stao na put spekulacijama

SVE JE IZMIŠLJOTINA? DOKTOR KOJI JE OPERISAO PEVAČICU TVRDI: Indi ni jednog trenutka nije bila životno ugrožena!

"Na društvenim mrežama sam vređan do te mere da su mi ljudi pretili smrću"!

Objavljeno:

Vest o kojoj se u poslednjih desetak dana, pored aktuelne pademije virusa korona, najviše priča I piše je ona da je pevačica Indira Aradinović Indi uradila operaciju smanjenja želudca.

Poverenje da uradi ovu operaciju, Indi je na preporuku kolege Darka Lazića, koju je istu uspešno uradio mesec dana pre nje, dala profesoru doktoru Miroslavu Iliću, čoveku koji je do sada uradio preko hiljadu ovih zahvata.

Međutim, kod Indi je nešto krenulo po zlu I dok Lazić doktora Ilića hvali na svakom koraku, govoreći kako mu je isti spasao život, pevačicina porodica ovih dana blati ime uspešnog doktora, govoreći kako je on kriv za sve I kako će ga tužiti zbog nastale situacije.

foto: printscreen

Indi se trenutno nalazi na Kliničkom centru Srbije I oporavlja se od svega. Lično još uvek nije dala izjavu za medije, ali se zato nekoliko puta oglasila njena rođena sestra, takođe pevačica, Edita Aradinović, koja je iznela nekoliko pežorativnih reči na ime doktora koji je operisao njenu stariju sestru, govoreći da se ista bori za život I da je u kritičnom stanju.

Koje je Vaše objašnjenje zašto je došlo do komplikacija u slučaju pacijentkinje Indire Aradinović?

- Barijatrijske operacije, koje se izvode laparoskopski su danas standardizovane, ali i dalje veoma kompleksne. I pored najboljih uslova, treninga i ukupnog hirurškog znanja, oni koji ovu hirurgiju operišu suočavaju se sa ozbiljnim komplikacijama u 1-3% slučajeva, dok drugih, manjih kompliacija ima i do 10% pacijenata. U slučaju Indire Aradinović dogodila se veoma retka komplikacija koja nije zavisila od operativne tehnike ili izbora operacije, koju ja nisam sreo u proteklih 12 godina, kako operišem barijatrijsku hirurgiju, a vezana je za upalu pankreasa.

Koliko ima istine u optužbama, koje je iznela njena sestra Edita, da ste slabo komunicirali sa njima, od kada je došlo do komplikacija?

- U ovim tvrdnjama nema istine, Indira Aradinović i ja smo svakodnevno bili u kontaktu, a telefonski i sa njenom porodicom. U tom periodu desila se pandemija Covid 19, pa su uvedene dve vrste zabrana: zabrana kretanja i zabrana rada lekarima koji rade i u državnim i privatnim bolnicama.

Da li ste upućeni u to u kakvom zdravstvenom stanju je Indira?

- Od kada je Indira u Urgentnom centru dobijam informacije posredno o njenom stanju i radujem se njenom oporavku.

Vi ste takođe obavili i operaciju Darku Laziću, koji je prezadovoljan. Da li se radi o istim operacijama u ova dva slučaja?

- Kod oboje uradjena je inicijalno ista operacija, s tim što je kod Indire uradjena dodatna operacija, koja se razlikuje po svojim efektima.

Za razlikui od Lazića, Indi nije imala veliki problem sa kilažom. Zanima nas da li je njoj, po Vašem stručnom mišljenju, uopšte trebao ovakav zahtev?

- Svi pacijenti koje sam operisao imaju indikaciju za operaciju, nasuprot mnogo pacijenata koje sam odbio da operišem koji nisu imali dovoljan indeks telesne mase.

U poslednjih par dana su se pojavile priče da je do komplikacije došlo, jer je Indira imala problem sa pankreasom, za koji nije znala. Iz tog razloga je, navodno, i njena sestra Edita obrisala sve poruke u pežorativnom smislu koje su bile upućene Vama. Da li ste upoznati sa tim i koliko ima istine u tim navodima?

- Ovo pitanje zadire u zdravstveno stanje bolesnice o čemu ja javno ne mogu da govorim. Međutim, pitanje vezano za sklanjanje objava u kome sam profesionalno vređan, sve do pretnji smrću na društvenim mrežama Indirine sestre koja ima preko pola miliona pratilaca, uzrokovano je pismom upozorenja mog advokata.

Da li ste se posle iznesenih optužbi čuli sa Indirinom porodicom i da li ste se raspitivali za njeno zdravlje?

- Osim ponižavajuće uvredljivih poruka na moj telefon, nisam imao kontakata sa porodicom.

Da li je ona zaista bila ili jeste životno ugrožena?

- Od kada sam pregledao prvi put Indiru, pa do otpusta kući nakon druge operacije, tvrdim, o čemu postoji i veoma obimna medicinska dokumentacija, da nigde nije bilo govora o “životnoj ugroženosti”. U njenom lečenju tokom dvadesetak dana nisam jedini koji je dolazio u kontakt sa njom nego više od 20 lekara i medicinskih sestara.

Ima li u svemu ovome porodica Aradinović osnove za tužbu protiv Vas?

- Smatram da sam učinio sve da pacijentkinja bude dobro, a žao mi je što nije uspelada reši zdravstveno osiguranje da bih mogao da je pratim u celokupnom toku nakon dve operacije u Institutu u Sremskoj Kamenici. Istovremeno, nikom ne mogu da oduzmem pravo da traži zadovoljenje svojih sumnji pred licem pravde. To pravo je, naravno i moje.

foto: printscreen

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija Danas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.