GLUMILA JE U NAJPOZNATIJOJ S*KS SCENI, ONDA OBOLELA OD EPILEPSIJE: Udarci u glavu, na kraju je ovako tužno završila
Foto: printscreen

promenila se

GLUMILA JE U NAJPOZNATIJOJ S*KS SCENI, ONDA OBOLELA OD EPILEPSIJE: Udarci u glavu, na kraju je ovako tužno završila

Nije znala za bolest i šta lekovi znače sve dok nije odrasla...

Objavljeno:

I sam Velimir Bata Živojinović rekao je kako je svestan da je obrukao Srbe kada je Štefici u filmu "U raljama života" obećao "k*rac od dva sata u cugu", a od silnih obećanja ništa nije ispunio. Rolu Štefice Cvek je iznela hrvatska glumica i doktorka nauka Vitomira Lončar.

Vitomiri život nije bio bajka. Ona boluje od epilepsije koja joj je promenila i profesionalni put.

Ova bolest ju je pratila od kada je bila tinejdžerka, iako toga u to vreme nije bila svesna. Do razvoja njene bolesti dovele su brojne traume glave.

foto: printscreen

- Između 13. i 15. godine dogodilo mi se nekoliko nesrećnih slučajeva prilikom kojih sam dobila udarce u glavu. Na skijanju sam se u velikoj brzini zaletela u kuću, slomila ruke i dobila potres mozga. Za vreme predstave "Na vetru svirala" u PIK-u palo mi je na glavu gvozdeno koplje i ponovno sam dobila potres mozga. U to sam vreme u gimnaziji igrala i košarku (još se nije znalo da ću ostati niža od 160 cm!) i na Evropskom prvenstvu, gde sam igrala u ekipi IV gimnazije, za vreme utakmice dobila sam snažan udarac u glavu i - ponovno završila u bolnici. Tada su počele teške glavobolje, pretrage i lečenje, početak uzimanja terapije. Roditeji mi nisu rekli kakve lekove uzimam i koja mi je dijagnoza. Tek kad sam odrasla sam iz dokumentacije zaključila da su to bili antiepileptici. U mojoj porodici se o tome naprosto - nije razgovaralo - rekla je svojevremeno Lončareva.

Vitomira Lončar (60), napustila je Hrvatsku pre tri godine, i odselila se sa suprugom u Kinu. Budući da je tamo bilo žarište pandemije koronavirusa, glumica se redovno oglašavala putem društvene mreže Fejsbuk i obaveštavala prijatelje i rodbinu da je dobro.

foto: printscreen

- Vrh mi je da smo muž i ja zbog godina "rizična skupina".... Ha-ha-ha! Teško je objasniti da smo u glavi zaostali negdje oko dvadesete. Prije bih rekla da smo stali na 16 - istakla je Vitomira na jednom od statusa.

Lončareva redovno učestvuje u akciji "onlajn scene" kako bi mladima i starima olakšala vreme u kućnoj izolaciji, a morate priznati da umetnica izgleda bolje nego ikada.

foto: printscreen

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.