Prokletstvo crnogorskih repera: Tragične sudbine sa kobnim završetkom!
Foto: Printscreen

Tuga

Prokletstvo crnogorskih repera: Tragične sudbine sa kobnim završetkom!

Pre 20 godina počela je zla kob čuvenog benda, mnogi se ne sećaju tragedija koje su zadesile ove momke i njihove porodice
Objavljeno: 18:40h

Monteniggersi su se pre 20 godina pojavili s hitom "Mala plava" i prvim albumom i to - kao trio. Neki novi klinci danas znaju Niggora odnosno Igora Montenigera, znaju i pesme "Ducka Diesel" i "Ne brže od života", ali tek fanovi pamte tragične sudbine Duke i Nebe, kojima su ove pesme posvećene.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Monteniggers je bio crnogorski hip-hop trio koji su činili Igor Lazić (Lucky boy, Niggor), Duško Nikolić (Ducka) i Nebojša Saveljić (Nebo, Sky), inače brat bivšeg jugoslovenskog fudbalskog reprezentativca Niše Saveljića.

foto: Printscreen

Mnogi ih, ipak, pamte kao tandem. Naime, ovaj trojac počeo je još 1988. kao Brake Boys Cross, sledeće godine su promenili ime u Ae tell me, da bi se na kraju složili oko imena Monteniggers. U međuvremenu je Duško Nikolić oboleo od leukemije i više nije mogao da nastupa.

Ostao je u senci kao autor tekstova, ali još ravnopravan član Monteniggersa, koji su prvi zapažen nastup imali 1996. godine, na Radijskom festivalu sa pesmom "Mala plava".

Iste godine izdali su debi album "Tajna marenda", s kojeg se izdvojio hit "Ducka Diesel". Nedugo nakon objavljivanja, Duško Nikolić Ducka preminuo je nakon dugogodišnje borbe sa teškom bolešću. Igor i Nebo su mu na grob položili primerak CD-a koji nije dočekao.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.