Pesme koje su odraz trenutnog stanja srpskog društva: Nekada popularno bili sirotani, sada samo bahaćenje! (VIDEO)
Foto: Print Screen Youtube

Trenutak istine

Pesme koje su odraz trenutnog stanja srpskog društva: Nekada popularno bili sirotani, sada samo bahaćenje! (VIDEO)

Nekada su pesme u Srbiji, ali i u Jugoslaviji bile uglavnom posvećene ljubavi, duši, a ne bogatstvu, razvodima i prevarama
Objavljeno: 19:58h

Nekada su pevačice bile te koje su "najrazgolićenije", a sada golotinje ima na svakom koraku, a pesme o ljubavi, vernosti i braku više ni ne postoje ili postoje retko.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Šta je to što današnja omladina sluša sudeći prema broju pregleda na Jutjubu je ozbiljno zastrašujuće. Ne pričam ja ovde o tome kako je ova muzika iskvarila klince, a svakako nije državu, ali je definitivno ogledalo svega što se dešava oko nas.

foto: Giphy

Zadnjih par godina izrodio se novi folk-dance-rep-pop-bugarsko-indijski-frula-šator-urbani muzički stil koji je naišao na vrlo dobre reakcije ako je suditi po slušanosti i pregledima.

Za vreme komunizma kada smo "morali" da imamo svi isto ili "manje", pesme su uglavnom bile sirotinjske, cenilo se to da li si dobar čovek, a ne koliko ari imaš?

"Lepi dani mog detinjstva malo hleba, al' gladan ne ostah znam šta znači nemat', navik'o sam tako i sve što sad imam uvek mi je dosta"

Ovo su reči pesme Šabana Šaulića iz nekog sada davno prošlog vremena. Da ne pominjemo i Cuneta Gojkovića sa pesmom "Aj čija frula ovim šorom svira".

Kada je počeo i opšti haos u zemlji tih neslavnih devedesetih, sećate se da su se pojavile i Modelsice sa pesmom "Pare", a onda je nekako sve išlo gore i gore. Baš kao i mi. Nekima je sve gore, a neki ljudi kao da žive u nekoj paralelnoj Srbiji gde su kuće od čokolade...

foto: Giphy

Pesme koje se sada slušaju su one koje govore o prevarama, razvodima, nahatosti u trošenju para, džipovima, kamionima i avionima.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.