HRVATI SE HITNO OGLASILI POVODOM SRPSKE PREDSTAVNICE NA EVROVIZIJI: Evo šta se UPRAVO DEŠAVA, sve se preokreće!
Foto: © ATA Images

neizvesna tabela

HRVATI SE HITNO OGLASILI POVODOM SRPSKE PREDSTAVNICE NA EVROVIZIJI: Evo šta se UPRAVO DEŠAVA, sve se preokreće!

Na prvom mestu kladionica i dalje se nalazi Ukrajina, dok je druga Italija, a treća Švedska.

Objavljeno: 14:35h

Ana Đurić Konstrakta pobrala je simpatije publike i članova žirija takmičenja "Pesma za Evroviziju", na kom je i pobedila, te će predstavljati Srbiju u Torinu na "Evroviziji".

Od trenutka kada je Konstrakta nastupila u prvoj polufinalnoj večeri ovog takmičenja, u četvrtak uveče, društvene mreže ne prestaju da bruje o njenom nastupu, a naša pevačica postala je interesantna i u drugim evropskim državama, o čemu svedoči trending lista Jutjuba.

1 / 5 Foto: Printscreen/Jutjub/RTS

Međutim, poznati hrvatski portal Index.hr istakao je kako srpska predstavnica sve bolje prolazi na evrovizijskim kladionicama, dok njihova pada sa rejtingom.

Nakon pobede Konstrakte i njene pesme "In Corpore Sano" u finalu srpske verzije "Dore", Srbija se počela penjati na kladionicama te se trenutno nalazi na 27. mestu, dok Hrvatska pada i trenutno se nalazi na 33. mestu od ukupno 40 zemalja.

Inače, Konstrakta je svoju muzičku karijeru počela u bendu Mistakemisteke, a od 2007. je jedan od dva ženska vokala sastava Zemlja Gruva, zajedno sa Zoe Kida. Sa Zemljom gruva je već nastupala na Beoviziji 2009. godine.

Za svoj pseudonim u jednom intervjuu pre nekoliko godina rekla je da u prevodu znači racionalno emotivna.

„Sa jedne strane, nešto sam mnogo brojala slogove, stihove i pravila neke nove reči, konstruisala, to mi je bilo interesantno. To više ne radim. A sa druge, u to vreme sam studirala arhitekturu i na predmetu Istorija umetnosti, koji je predavao profesor Šuvaković, pričalo se o konstruktima, pre svega društvenim. Pa sam ceo svet i sve fenomene gledala kao konstrukt. I sebe i pesme. Eto, nema misterije“, objasnila je jednom intervjuu svoje umetničko ime.

Istakla je da je njen pseudonim teško zapamtiti i izgovoriti, te su je u bendu zvali Konstra.

Osim što peva, Konstrakta i piše pesme. “Inspiracija za pisanje je život, naš život. Stihovi su svuda“, rekla je ranije medijima.

Na prvom mestu kladionica i dalje se nalazi Ukrajina, dok je druga Italija, a treća Švedska.

Međutim, trenutno stanje na zvaničnom sajtu "Evrovizije" se promenilo. Srbija je na 20. mestu, dok je susedna Hrvatska na 30.

Tabela
foto: Printscreen

Bonus video:

06:01

Sara Jo pred nastup na pesmi Evrovizije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.