VELIKA ŠTETA ZA CRNOGORCE! Turci preživeli DRAMU i upisali prvu pobedu na EP, "đetići" imaju za čime da žale!
Turska - Crne Gora, Foto: EPA/ ZURAB KURTSIKIDZE

eurobasket 2022

VELIKA ŠTETA ZA CRNOGORCE! Turci preživeli DRAMU i upisali prvu pobedu na EP, "đetići" imaju za čime da žale!

Crnogorci poklekli u finišu meča, Larkin predvodio Turke do prvog trijumga na EP

Objavljeno: 18:04h

Košarkaši Turske su savladali selekciju Crne Gore u prvom kolu Grupe A Evropskog prvenstva u košarci rezultatom 72:68, u jako uzbudljivom meču.

Nismo gledali preterano zanimljivu prvu četvrtinu, ali je nastavak sigurno zadovoljio ljubitelje košarke. Prvi kvartal je završen egalom 14:14, a potom je u drugom usledila serija Crnogoraca koji su na krilima Dubljevića i Simonovića igrali sjajnu košarku.

Međutim, Turci su uzvratili i to šutom sa distance, a prednjačio je Šejn Larkin koji je u finišu druge čatvrtine "sasuo" tri trojke i ekspresno doneo timu Ergina Atamana dvocifrenu prednost na poluvremenu 41:31.

Međutim, Crnogorci na sjajan način uzvraćaju i najavljuju potpunu preokret. Igralo se u serijama, pa su Turci novom od 8:2 zadržali rezultatski priključak.

Svašta smo videli u ovoj trećoj deonici. Velika serija Crne Gore i onda odgovor Turske, pa je na 10 minuta košarke do kraja bilo 53:51 za Tursku.

Košarkaška reprezentacija Crne Gore, Košarkaška reprezentacija Turske, Eurobasket 2022
foto: EPA/ ZURAB KURTSIKIDZE

Poslednja četvrtina se protekla u egalu, a završnica je bila i više nego dramatična. Posle faula Simonovića Crnogorci su pokušali da naprave faul, ali isti im nije sviran. Korkmaz je zatim sa skoro pola terena šutnuo trojku i pogodio uz zvuk sirene, pa je konačan rezultat 72:68.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.