PEŠIĆ GOVORIO O POBEDI NAD ČESIMA: Pa obradovao celu Srbiju, selektor rekao kad se vraća Nikola Milutinov!
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

ODLIČNO

PEŠIĆ GOVORIO O POBEDI NAD ČESIMA: Pa obradovao celu Srbiju, selektor rekao kad se vraća Nikola Milutinov!

Oni su pokazali šta bi uradili, pokazali su ponos i to su uradili na dobrom nivou, mi smo, interesantno je, napravili samo sedam izgubljenih lopti

Objavljeno:

Košarkaši Srbije obavili su možda i najvažniji deo posla u grupnoj fazi Evropskog prvenstva, pošto su u krcatoj "O2 Areni" u Pragu pred preko 15.000 navijača savladali Češku Republiku i tako se približili prolasku dalje - 81:68.

Selektor Srbije, Svetislav Pešić odvojio je i deo svog vremena posle konferencije, kako bi na srpskom sagledao stvari sa današnjeg meča.

- Ovo je bila jedna atmosfera, kako da kažem, izvanredna, pravi spektakl u kojem su učestvovali i naši navijači. Mi smo malo podigli Čehe u zadnjoj četvrtini, ali kao što sam rekao i na zvaničnoj konferenciji, možda nam je baš bila potrebna ovakva utakmica za ono što nas očekuje. Mi smo u drugoj četvrtini demonstrirali odbranu koju želimo, otišli smo na 17:2, pogotovo zbog tih rotacija sa kojima smo radili. Malo smo se opustili u trećoj četvrtini, što nije dobro na ovakvom turniru, ali je bitno da budemo svesni da se to ne sme dešavati na utakmicama gde smo favoriti.

Zadovoljan je bio selektor i činjenicom da je Srbija imala samo sedam izgubljenih lopti večeras.

- Oni su pokazali šta bi uradili, pokazali su ponos i to su uradili na dobrom nivou, mi smo, interesantno je, napravili samo sedam izgubljenih lopti. To je fantastično, sve ispod deset izgubljenih lopti je razumljivo. Radimo na tome da što manje gubimo lopte. Malo su nas pritisli preko čitavog terena, uzimali smo isliovane šuteve, sa razlogom, jer su odradili dosta dobru odbranu. Od toga nam je bitno da profitiramo, da znamo šta nas očekuje u tim utakmicama. Igra se skoro svaki dan, teško je zadržati taj kontinuitet na kojem radimo.

Sutra je za Srbiju dan za odmor, što će naši momci iskoristiti da napune baterije pre večernjeg treninga.

Košarkaška reprezentacija Srbije, Svetislav Pešić, Eurobasket 2022
foto: Starsport

- Sutra imamo priliku da odspavamo, ako mislite da je ova utakmica bila levom rukom, ako nije na nivou naše ekipe, a odigra utakmicu sezone protiv nas, mnogo je teško za nas i morate da razumete da je odnos prema igri i sinoć bio na dosta dobrom nivou. Na drugoj strani je isto bila ekipa sa ponosom, da se pokaže protiv favorita za kojeg smo mi ovde proglašeni.

Naravno, Pešić je istakao da je uvek bolje pobediti, nego izgubiti.

- Što je najvažnije, bolje je kada se pobedi, nego kada se izgubi. Istovremeno, želimo da od pobede profitiramo, kada izgubiš gledaš sve i razgovaraš mnogo više. Kad se pobedi, pobedio si i stvarno pomisliš da je sve perfektno, ali nije. Zato je važno da vidimo kako reagujemo pred ovakvom publikom, nije ovo bila galama na nivou "Pionira", ali je galama bila. Ipak su to momci koji imaju neki pritisak, a sa druge strane je bila odbrana na granici faula. Hoću da kažem da je odbrana Čeha bila na visokom nivou, mi smo morali da nađemo druga rešenja, ali dobro je.

Našalio se selektor da nema nikakvog udvaranja igračima, da sve rešavaju u hodu.

Svetislav Pešić
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

- Moram da vam kažem da se ne udvaram igračima, imam inteligentne momke, razumeju i svesni su toga da kada dođemo u ovakvu situaciju, znaju da se izvade.

Najvažnija vest bila je dolazak Nikole Milutinova u Prag u toku sutrašnjeg dana.

- Trebalo bi, on je super, već je dobro.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.