TRAGEDIJA TURSKE NA EUROBASKETU! Francuzi posle NEVIĐENE DRAME zakazali potencijalni okršaj sa Srbijom!
Turska - Francuska, Foto: CLEMENS BILAN/EPA

eurobasket 2022

TRAGEDIJA TURSKE NA EUROBASKETU! Francuzi posle NEVIĐENE DRAME zakazali potencijalni okršaj sa Srbijom!

Turci imali pobedu u rukama, ali Francuzi slave Rudija Gobera

Objavljeno: 14:15h

Košarkaši Srbije su dobili potencijalnog rivala u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u košarci, a to je selekcija Francuske koja je slavila protiv Turske rezultatom 87:86.

Prethodno će naši reprezentativci morati da savladaju Italijane u osmini finala, i tako im se osvete za poraz u kvalifikacijama za Olimpijske igre prošlog leta.

Turska i Francuska su odigrali turbulentan meč prepun preokreta. "Trikolori" su mnogo bolje ušli u utakmicu, konstantno vodili, ali je serija Turske od 19:0 u toku treće četvrtine donela neverovatnu dramu.

Kada se činilo da su Francuzi u bezizlaznoj situaciji, Džedi Osman je promašio dva slobodna bacanja i dao Francuzima šansu da izbore produžetke, što su i uradili.

Furnije je promašio, ali je odbitak prikucao Gober i tako doneo "trikolorima" zaslužene produžetke.

Gober je apsolutni heroj pobede Francuza jer je bio ključni igrač u produžecima, a partija protiv Turaka je jedna od njegovih najboljih na Evropskim prvenstvima.

Umalo je igrač Minesote prokockao sve kada je promašio dva slobodna bacanja i dao još jedan napad za pobedu, ali potom je usledilo "pomračenje" Korkmaza koji je nosio Turke tokom čitavog meča.

Izgubio je loptu u poslednjem napadu, pa je slavlje Francuza moglo da počne.

Rudi Gober postigao je 20 poena uz 17 skokova za Francusku, Tomas Ertel i Evan Furinije dali su po 13 poena.

Na drugoj strani, Burgan Tandžer dao je 22 poena, Furkan Korkmaz stao je na 18, Sertač Sanli dao je 12, a Džedi Osman 11 poena.

"Trikolori" su već nadmašili učinak na prošlom EP, koje su završili na 12. mestu, nakon što su na prethodna tri osvajali medalje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.