KO PROTIV KOGA DO KRAJA PRVENSTVA! Zvezda ulazi sa dva koraka prednosti, ali se i Partizan neće predati!
Detalj sa utakmice Crvena zvezda - Partizan, Foto: Starsport©

ista meta, isto odstojanje!

KO PROTIV KOGA DO KRAJA PRVENSTVA! Zvezda ulazi sa dva koraka prednosti, ali se i Partizan neće predati!

Trofej ostaje u Ljutice Bogdana i ako ljuti rivali posle podvlačenja crte budu bodovno poravnati

Objavljeno: 20:11h

Posle 167. večitog derbija koji je završen bez golova na Marakani, aktuelni prvak Crvena zvezda u ciljnu ravninu ulazi sa dva koraka prednosti u odnosu na Partizan.

I pre okršaja na najvećem srpskom stadionu provejavalo je mišljenje da će svaki rezultat, osim pobede Partizana, značiti da je Crvena zvezda jednom rukom već prigrlila pehar. Povod za takvo mišljenje nalazi se u činjenici da tim Dejana Stankovića ne greši ovog proleća, za razliku od sastava Aleksandra Stanojevića.

Devet uzastopnih trijumfa u ligi ne samo da su istopili minus pet sa polusezone, već su doveli crveno-bele u poziciju da se samo oni pitaju za ishod borbe za titulu.

Do kraja mogu da dozvole sebi i jedan remi, pod pretpostavkom da najveći rival dobije sve mečeve, pošto imaju bolji međusobni skor (pobeda i dva nerešena rezultata). Trofej ostaje u Ljutice Bogdana i ako ljuti protivnici posle podvlačenja crte budu bodovno poravnati.

Završni uspon ka petom uzastopnom naslovu prvaka, ipak, neće biti lak. Počinje gostovanjem neugodnom TSC u Bačkoj Topoli, gde je pretrpljen poraz pre dve godine rezultatom 2:1. Posle toga je zakazan okršaj sa vrlo nezgodnim Čukaričkim kod kuće, pa put u Novi Sad na tradicionalno težak megdan Vojvodini, pre nego što će niški Radnički stići na Marakanu.

U pretposlednjoj rundi Stankovićevu ekipu očekuje duel sa Napretkom u Kruševcu. Na zatvaranju prvenstva, Zvezda će ugostiti Voždovac i imati šansu da pred svojim navijačima proslavi novu titulu. Naravno, ukoliko rezultati u međuvremenu budu išli po planu.

1 / 3 Foto: Starsport©

Partizan je sa značajnih pet bodova viška ušao u drugi deo sezone, ali je vrlo brzo počeo da se sapliće. Poraz od Crvene zvezde (0:2), te dva remija bez golova sa Napretkom i Čukaričkim, doveli su Stanojevićev tim u podređen položaj. Iz njega se nije izašlo ni posle novog okršaja u Ljutice Bogdana, pa crno-belima do finiša Superlige ostaje da vrebaju kiks direktnog rivala. I da oni budu nepogrešivi.

Mora Partizan kako zna i ume da niže pobede, ništa drugo ne dolazi u obzir. Novi kiks bi vrlo verovatno ugasio i najmanju nadu da se pehar može vratiti na JNA posle pet leta.

Olakšavajuća okolnost za crno-bele predstavlja to što naredne dve runde igraju u Humskoj. Uz podršku navijača imaju priliku za završnu konsolidaciju i podizanje tonusa na najviši nivo kroz mečeve protiv Čukaričkog i TSC, koji su pokazali da su i te kako tvrd orah. Sledi crno-belima gostovanje Napretku, duel sa Vojvodinom kod kuće, okršaj na Krovu protiv Voždovca, pa poslednja utakmica u Beogradu sa niškim Radnčkim.

Iako svesni prokockane prilike i enormno teškog zadatka u nadmetanju za titulu, iz Partizana najavljuju žestoku borbu dokle god postoji i promil šanse.

- Tu smo. Ne damo se, ne damo se - uzvikivao je trener Aleksandar Stanojević na konferencji za medije posle utakmice sa Crvenom zvezdom.

Nema dileme da se crno-beli neće dati. Samo, pitanje je hoće li im crveno-beli nešto dati? I jedne i druge čeka po šest finala, a ko će biti konačni pobednik ostaje da se vidi.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.