Poslednji srpski fudbalski boem: Na koga vas asocira broj 22? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Saša Pavlić Koky

OMAŽ PRED PENZIJU

Poslednji srpski fudbalski boem: Na koga vas asocira broj 22? (FOTO) (VIDEO)

Saša Ilić danas puni 39 godina, a kako mu je ovo poslednja sezona u karijeri, odlučili smo da vas podsetimo na neke od njegovih najznačajnijih trenutaka u karijeri*
Objavljeno: 09:42h

5. Partizan ulazi u Ligu šampiona, samo kada je Saša Ilić deo tima - U svojoj istoriji, "Parni valjak" je dva puta igrao najelitnije klupsko takmičenje na svetu, a oba puta deo tima je bio upravo Ilić. Nakon već opisanog ulaska u elitu 2003. godine, Partizan je igrao Ligu šampiona i u sezoni 2010/2011, kada su crno-beli ponovo posle penala eliminisali Anderleht i ostvarili veliki uspeh. Saša Ilić je u prvom poluvremenu te utakmice morao zbog povrede da napusti teren.

6. Promašaj protiv Real Madrida - U mnogim intervjuima, Saša Ilić je govorio o promašaju praznog gola na utakmici Partizan - Real Madrida u okviru grupne faze Lige šampiona 2003. godine. Legenda crno-belih je rekao da bi menjao mnoge golove u karijeri upravo za taj, kada je lopta prošla tik pored gola Ikera Kasiljasa. Mogao je da moćni tim "galaktikosa" da poklekne u Humskoj, ali je meč ipak završen bez golova.

7. Jedino proleće u Evropi srpskih klubova u 21. veku - Partizan je u sezoni 2004/2005 igrao osminu finala UEFA Kupa, a deo tog tima bio je i Saša Ilić. Crno-beli su najpre prošlio grupu u kojoj su se sastajali sa Egaleom, Laciom, Viljarealom i Midlzbroom. Nakon toga je eliminisana ekipa Dnjepra u 1/16 finala, a onda je usledilo nesrećeno ispadanje od ekipe CSKA, koja je te sezone osvojila ovo takmičenje.

8. Najbolji strelac Partizana u domaćem šampionatu - Saša Ilić je najbolji strelac kluba iz Humske u istoriji kada je domaći šampionat u pitanju. Kapiten crno-belih postigao je 129 pogotka u karijeri, a na drugom mestu nalazi se Stjepan Bobek sa šest golova manje. Pored toga, Ilić je rekorder kada je u pitanju broj nastupa u dresu Parnog valjka. Nedavno je prestigao legendu kluba iz Humske, Momčila Vukotića.

foto: partizan.rs
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.