STOJKOVIĆU BAŠ ODGOVARA SAUDIJSKA ARABIJA: Bivši golman Partizana je ponovo nesavladiv, navijači ga kuju u zvezde!
Vladimir Stojković, Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

imao je čime da se pohvali

STOJKOVIĆU BAŠ ODGOVARA SAUDIJSKA ARABIJA: Bivši golman Partizana je ponovo nesavladiv, navijači ga kuju u zvezde!

Srpski čuvar mreže još ne namerava da prestane sa fudbalom, jer kao njegov idol Đanluiđi Bufon

Objavljeno:

Bivši golman Partizana, reprezentacije Srbije i raznih drugih klubova Vladimir Stojković bio je gost Alesto podkasta koji vodi i uređuje poznati sportski komentator Aleksandar Stojanović.

Popularni Stojke može da se pohvali bogatom karijerom, branio je u najboljim ligama sveta, od Premijer lige gde je bio čuvar mreže Vigana, pa sve do Primere u Španiji gde igrao za Hetafe.

Iz bogatog "CV-ja" može se izdvojiti i period u Sportingu iz Lisabona, sa kojim je igrao u Ligi šampiona. Naravno da je najviše ostao upamćem po svojim odbranama u dresu reprezentacije Srbije za koju je upisao 84 nastupa i nastupao na tri Svetska prvenstva. Svima je ostao u sećanju odbranjeni penal Lukasu Podolskom na Mundijalu u Južnoj Africi, kada je Srbija savlada Nemačku sa 1:0.

Najviše prašine je podigao 2010. godine kada je potpisao za Partizan, sa kojim je takođe učestvovao u Ligi šampiona. Za crno-bele je igrao u dva navrata. Prvi je trajao do 2013, a onda se posle četiri godine ponovo vratio u Humsku, u kojoj je bio sve do prošle godine kada je potpisao za Al Feihu, za koju igra i dan danas.

1 / 7 Foto: Starsport©

Upravo je u dresu kluba iz Saudijske Arabije koju sa klupe predvodi Vuk Rašović, oborio rekord kojem dugo niko nije mogao da priđe. Vladimir je naime uspeo da sačuva mrežu čak 11 puta na svom terenu, dok je ukupno (računajući i kup) na čak 15 utakmica ostao nesavladan. To je Stojković rekao i u pomenutom podkastu:

- Imao sam mnogo "clean sheet-ova", što se tiče utakmica kod kuće to smo oborili odavno sa 11 utakmica, osam je bio rekord. Na 13 utakmica nisam primio gol od 14 koliko se igra u prvenstvu, a taj rekord je star otprilike 40 godina, i to mi je zamalo falilo da oborim. Ali sa kup to je 15 mečeva bez primljenog gola, ali se te utakmice ne računaju. Tako da je svaka sledeća bila na sve ili ništa, znao sam da ne smem da posustanem ni delić od maksimuma - istakao je Vladimir Stojković.

FK Partizan, Vladimir Stojković
foto: Starsport©

Golman je još istakao da se odlično prilagodio prvenstvu u Saudijskoj Arabiji, gde su prema njegovim rečima tereni fenomenalni i da je šampionat veoma interesantan.

Srpski čuvar mreže još ne namerava da prestane sa fudbalom, jer kao njegov idol Đanluiđi Bufon hoće da brani i u svojim 40. godinama.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.