NEKA TRIBINE PONOVO BUDU PUNE! Velikani Crvene zvezde o čuvenom meču protiv Ferencvaroša! (VIDEO)
Dušan Savić i Vladimir Petrović Pižon, Foto: Printscreen/youtube/Crvena zvezda

sećanje na legendarni dvoboj

NEKA TRIBINE PONOVO BUDU PUNE! Velikani Crvene zvezde o čuvenom meču protiv Ferencvaroša! (VIDEO)

Mađarski tim je 1975. godine prošao u finale Kupa pobednika kupova ukupnim rezultatom 4:3

Objavljeno:

Fudbaleri Crvene zvezde se u okviru trećeg kola grupne faze Lige Evrope sastaju sa mađarskim Ferencvarošem, a zvezdaška javnost i danas pamti legendarni meč iz 1975. godine, kada je u okviru revanš utakmice polufinala Kupa pobednika kupova Zvezda ugostila mađarski tim, a na tribinama je bilo prisutno čak 110 hiljada gledalaca.

Ferencvaroš je tada prošao u finale ukupnim rezultatom 4:3, iako su očekivanja bila malo drugačija.

Zvezda i Ferencvaroš sada će igrati u grupnoj fazi Lige Evrope, a kako je bilo pre skoro 50 godina prisetili su se akteri čuvene utakmice, Vladimir Petrović Pižon i Dušan Savić.

- Prvi put u istoriji svetskog fudbala klub je preko radija i televizije pozivao navijače da ne dolaze na stadion iako imaju kartu, jer ne može da se priđe od naroda... Da je padala kiša, tribine bi bile suve. Glupo smo izgubili... Nismo izgubili, bilo je 2:2, ali nismo ušli u finale - konstatovao je Savić, a na sve to nadovezao se legendarni Pižon:

- Taj penal u 90. minutu... A ja baš razmišljam u sebi: ‘Jao gotovi su, sad ćemo da ih pobedimo u produžecima’. Baš smo počeli dobro da igramo, imali i šanse pred kraj utakmice. Imali smo i igrača više.

Zvezdaška javnost veruje u pobedu, a za to je neophodno da tribine Marakane budu ispunjene do poslednjeg mesta, baš kao što je to bilo 1975. godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.