MARIN OTKRIO: Da je Zvezda prošla Makabi i ušla u LŠ, doveli bi 3 KVALITETNA IGRAČA! Zvao je jedno poznato ime...
Marko Marin (desno) na poslednjem večitom derbiju, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

šta bi bilo...

MARIN OTKRIO: Da je Zvezda prošla Makabi i ušla u LŠ, doveli bi 3 KVALITETNA IGRAČA! Zvao je jedno poznato ime...

I dalje žali zbog ove eliminacije na poslednjem stepeniku ka grupnoj fazi Lige šampiona koja bi donela jaku finansijsku injekciju klubu

Objavljeno: 09:53h

Činilo se kao najbolja prilika u mandatu Dejana Stankovića da Crvena zvezda izbori plasman u Ligu šampiona. Trenutna forma srpskog šampiona je takođe obećavala. Ali, ispostavilo se da nije najbolje tempirana, a i da Makabi Haifa nije ni najmanje ekipa za potcenjivanje.

Direktor skautinga Crvene zvezde, Marko Marin, i dalje žali zbog ove eliminacije na poslednjem stepeniku ka grupnoj fazi Lige šampiona koja bi donela jaku finansijsku injekciju klubu, na stranu takmičarski i komercijalni aspekt.

U intervjuu za Mozzartsport, otkrio je plan koji je klub imao da su crveno-beli izborili elitno UEFA takmičenje.

- Uzimajući u obzir finansijsku situaciju, moralo je da se improvizuje. Kažem to otvoreno jer su i ljudi u klubu svesni toga, i tu je njihova veličina, što su to prepoznali i hteli da promene. Želim da u budućnosti bude drugačije, i siguran sam da će biti. Imali smo mnogo ideja i dobrih rešenja koja nisu iz brojnih razloga realizovana. Čekalo se da se uđe u Ligu šampiona, imali smo osećaj da je ekipa dobra i da je sposobna za taj korak. I dalje verujem da smo imali kvalitet da prođemo Makabi. To je fudbal, ne krivim nikoga. Taj plan koji smo imali za kraj prelaznog roka, da dovedemo još trojicu kvalitetnih fudbalera, poremećen je ispadanjem, odnosno neulaskom u Ligu šampiona.

Miloš Milojević, Zvezdan Terzić, Vladimir Petrović Pižon, Dragan Džajić, Mitar Mrkela, Svetozar Mijailović, Marko Marin
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Iako je rekao da neće o imenima, novinar Mozzartsport-a je pitao Marina da li je jedna od tih meta bio napadač Munas Dabur iz Hofenhajma.

- Jeste, Dabur je bio tema - potvrdio je Marin.

Ne smatra da se Zvezda na početku prelaznog roka fokusirala na nerealne ciljeve, izvan platežne moći i na taj način gubila vreme.

- Ne, ne mislim da je tako. Šta znači nerealno? Evo, mogu nešto bar da vam otkrijem. Zvao sam za Basa Dosta, on je bio slobodan. Na kraju smo mi odustali zbog njegovih godina. On nije bio nerealan, a veliko je ime, pa se nekom možda čini da jeste... Morate da shvatite da je prelazni rok često pun improvizacija, u svim klubovima. Možeš da pripremiš jedan scenario, a onda nešto drugo iskoči, neko te poremeti, a neko se negde drugde posvađa s trenerom, i postane ti dostupan…

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.