SLIKALI SE GOLI I POSLALI JAKU PORUKU: Akcija FK Miljakovac “Sačuvaj lopte” u borbi protiv raka testisa! (FOTO)
Fudbaleri Miljakovca, Foto: Ivica Veselinov

fudbaleri u humanoj kampanji

SLIKALI SE GOLI I POSLALI JAKU PORUKU: Akcija FK Miljakovac “Sačuvaj lopte” u borbi protiv raka testisa! (FOTO)

U predelu u kom se nalaze testisi, na šortsevima će biti logo akcije „Podrži lopte“

Objavljeno:

FK Miljakovac je odlučio da tokom novembra, meseca borbe protiv raka testisa, pokrene akciju „Sačuvaj lopte“ kako bi podigao svest o ovom oboljenju koje pogađa muškarce.

Kampanja će se odvijati putem društvenih mreža i nosiće važne poruke za mušku populaciju.

Fudbaleri Miljakovca će takođe tokom novembra u prvenstvenim i evropskim mečevima nositi specijalno dizajnirane šortseve, urađene u saradnji sa tehničkim sponzorom kluba, brendom „PUSH“. U predelu u kom se nalaze testisi, na šortsevima će biti logo akcije „Podrži lopte“.

1 / 4 Foto: FK Miljakovac

FK Miljakovac pokreće ovu akciju sa ciljem podizanja svesti među mlađom populacijom o redovnim pregledima kod urologa kao načinu prevencije, kao i samopregledu i upoznavanjem sa potencijalnim faktorima rizika za oboljevanje od raka testisa.

Rak testisa predstavlja brzorastući oblik tumora, zbog čega je ključno njegovo rano otkrivanje. Ne samozbog što uspešnijeg lečenja, već i zbog izbegavanja invanzivnijih terapijskih postupaka kao što su zračenje i hemoterapije koje posledično mogu oštetiti zdrave organe i reproduktivnu sposobnost muškaraca.

Od raka testisa najčešće oboljevaju muškarci između 15. i 40. godine života, a najveći broj obolelih je u starosnoj dobi od 30 do 34 godine. Kod ranog dijagnostikovanja tumori testisa su izlečivi u 95 odsto slučajeva.

Prema dostupnim podacima Instituta za javno zdravlje „Dr. Milan Jovanović Batut“, u 2020. godini u Srbiji je od raka testisa registrovano 256 novoobolelih slučajeva, dok je od ove vrste karcinoma preminulo 34 muškarca.

(Espreso/FK Miljakovac)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.