ŠVAJCARCI SE SPREMALI ZA KAMERUN I - PUKLI! Jakin izveo najjači tim, ali "Crne zvezde" ih RAZBILE!
Fudbaleri Švajcarske, Foto: EPA/Laurent Gullieron

piksi, hvataj beleške

ŠVAJCARCI SE SPREMALI ZA KAMERUN I - PUKLI! Jakin izveo najjači tim, ali "Crne zvezde" ih RAZBILE!

S obzirom da počinju prvenstvo utakmicom sa Kamerunom, ovo je trebalo da bude sličan test za fudbalere Švajcarske, ali nisu ga položili

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Gane savladala je selekciju Švajcarske sa 2:0 (0:0) u kontrolnom duelu pred Svetsko prvenstvo u Kataru, odigranom u Abu Dabiju.

Obe ekipe biće učesnice Mundijala u Kataru, Gana u grupi H sa Južnom Korejom, Portugalom i Urugvajem, dok se Švajcarska nalazi u grupi G gde će odmeriti snage sa Srbijom, Brazilom i Kamerunom.

Selektor Švajcarske, Murat Jakin, nije kalkulisao i u početni sastav je uvrstio najboljih 11. Ipak, njegovi izabranici nisu uspeli da zatresu mrežu afričke ekipe, koja je oba pogotka postigla u drugom poluvremenu.

Najpre je defanzivac Sautemptona, Mohamed Salisu, pogodio za 1:0 u 70. minutu da bi samo četiri minuta kasnije Antoan Semenio iskoristio asistenciju Kamaldina Sulemane i postavio konačan rezultat.

Gana će u prvom kolu igrati protiv Portugala, dok će Švajcarska na megdan Kamerunu 24. novembra. Meč između Švajcaraca i "Orlova" zakazan je za drugi decembar.

Sastavi:

Gana: Ali, Lampti (od 80. Seidu), Amarti, Salisu (od 77. Aido), Baba, Samed, Ovusu (od 62. Kijere), Afrije (od 62. Sova), A. Aju, Ž. Aju (od 62. Semenio), Injaki (od 62. Sulemana)

Švajcarska: Zomer, Akanđi (od 46. Elvedi), Šer (od 65. Seferović), Ćemert, Džaka (k), Vargas, Vidmer (od 62. Fasnaht), Frojler (od 46. Okafor), Zakarija, Embolo (od 46. Ebišer), Šaćiri

(Espreso/Arenasport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.