NOVI NACIONALISTIČKI SKANDAL HRVATA, MUSLIMANI BESNE NA ZLATKA DALIĆA: I slavni Turčin ULETEO U FAJT! (VIDEO)
Zlatko Dalić, Foto: EPA/Tolga Bozoglu

zgrožen

NOVI NACIONALISTIČKI SKANDAL HRVATA, MUSLIMANI BESNE NA ZLATKA DALIĆA: I slavni Turčin ULETEO U FAJT! (VIDEO)

Među brojnim pesmama kojima su 'Vatreni' slavili našla se i 'Lijepa li si'

Objavljeno: 09:51h

Fudbalska reprezentacija Hrvatske je uz Maroka najprijatnije iznenadila na Svetksom prvenstvu u Kataru, ali su jednim potezom igrači i selektor Zlatko Dalić neprijatno iznenadili.

Dalić, poreklom iz Livna koji danas pripada kantonu sa hrvatskom upravom u okviru Bosne i Hercegovine, nakon senzacionalne eliminacije Brazila u četvrtfinalu iskoristio je priliku da sa ponosom priča o "hrvatskim braniteljima" u ratu devedesetih.

Još više je Srbima, ali i muslimanskom stanovništvu iz BiH zasmetalo slavlje "Vatrenih" uz pesme Marka Perkovića Tompsona, poznatog po numerama koje veličaju ustavštvo i šire mržnju prema Srbima, a čiji snimak je na društvene mreže okačio upravo Dalić.

Među brojnim pesmama kojima su 'Vatreni' slavili našla se i 'Lijepa li si', a ono što je Bošnjacima naročito zasmetalo zapravo je stih 'Herceg-Bosno, srce ponosno'.

Međutim, najveću lavinu komentara pokrenulo je oglašavanje legendarnog turskog igrača Hakana Šukura.

- Uz Bosnu i Hercegovinu sam. Ovo je neprihvatljivo. Kakva sramota za Hrvatsku - poručio je legendarni Turčin podelivši objavu iz BiH na kojoj stoji:

- Za Bošnjake termin Herceg-Bosna znači koncentracione logore, silovanja, torture, ropstvo, progone, ubijanja...

Bivši as Real Madrida, Galatasaraja i Turske, Hakan Šukur je poznat i po tome što ga je turski predsednik Tajip Erdoan izbrisao iz istorije turskog fudbala zbog podržavanja njegovih političkih neprijatelja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.