ZALET, LEVICA I LOPTA U RAŠLJAMA: Tajna Mihine bombe krije se u broju stopala (VIDEO)
Slobodan udarac kao penal: Siniša Mihajlović, Foto: Printscreen Youtube / Sportnetwork TV

otrov se čuva u maloj boci

ZALET, LEVICA I LOPTA U RAŠLJAMA: Tajna Mihine bombe krije se u broju stopala (VIDEO)

Oni što šutiraju sa malim stopalom mogu bolje da zahvate loptu

Objavljeno: 16:21h

Decenijama je ta levica bila strah i trepet za sve golmane u Evropi. Bez obzira da li je udaljenost od gola bila 20, 25 ili čak 30 metara. Znalo se da je to za Sinišu Mihajlovića kao penal, gotovo 50% je gol. Zalet, levica i lopta u rašljama!

I ON JE DOŽIVEO ISTU SUDBINU KAO MIHAJLOVIĆ: Bio je ljubimac Grobara, a u Viteseu su ga zvali DJ Superstar! (VIDEO)

„Bio sam u Beogradu da prenosim meč između Crvene zvezde i Bajerna i rekli su mi 'videćeš kada sudija bude svirao slobodni udarac, počeće svi da se grle na tribinama", napisao je italijanski novinar Bruno Longi na Tviteru posle Mihajlovićeve smrti.

Mihajlović je još kao mali vežbao slobodnjake u dvorištu rodne kuće u Borovom Selu, nadomak Vukovara.

„Bilo je važno biti precizan, pa sam lopte nameštao i precizno pogađao zamišljenu tačku na kapiji ili golu. Otac Bogdan je dva puta, bez primedbe, menjao gvozdena vrata na dvorišnoj garaži, koja sam demolirao svakodnevnim udaranjem lopte. Jednom sam loptom povredio druga, drugi put mamu. Drug je oprostio, a mama me istukla čim se osvestila", prisećao se svojevremeno Mihajlović.

BARBIKA OD MILION MARAKA: Ona je Mihajloviću dala čuveni nadimak, a bila je i desna i leva Cveletova ruka

Tajna razornog udarca, između ostalog, krije se u broju stopala. Mihajlović je to jednom prilikom i otkrio. Broj kopački/cipela/patika je svega 42.

“Možda baš zbog toga što nemam veliko stopalo. Vidi broj 42 na 185 cm je baš nesvakidašnje. Oni što šutiraju sa malim stopalom mogu bolje da zahvate loptu. Da imam neki veći broj, da mi je stopalo debelo...”.

Bivši fubaler Crvene zvezde je dodao da dosta toga zavisi od tehnike, ali i da levaci imaju prednost u odnosu na dešnjake.

”To je ono što ti podari majka priroda. Mi levaci uvek imamo nešto, što se tiče tog šuta. Vidiš i u tenisu, ma u bilo kom sportu, kada vidiš ovaj levak kada ti napravi poen koje on uglove nalazi, to ne može nijedan dešnjak. I levak kada šutira, putanja lopte je drugačija”, poentirao je Miha.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.