ZAR OPET, SRBIJO? Prvak države ne može u Ligu šampiona jer NEMA NOVCA!
Prvaci Srbije: Fudbaleri Nišave, Foto: Husein Nazifi

bruka

ZAR OPET, SRBIJO? Prvak države ne može u Ligu šampiona jer NEMA NOVCA!

Isto im se dogodilo 2015. godine a tada ih je pogodila i teška tragedija

Objavljeno:

Na nedavnom Prvenstvu Srbije u futsalu za gluve i nagluve ekipa kluba Nišava iz Niša osvojila je prvo mesto i kao šampion države dobila je poziv da učestvuje u Ligi šampiona koje je naredne godine u švedskom gradu Geteborgu. Trener Husein Nazifi kaže da oni nemaju novac da odu na to takmičenje, pa apeluje na sve koji žele da pomognu da se momci od 24 do 27 godina nadmeću sa još 15 najboljih ekipa u Evropi.

Kao 2015. godine, ekipa Nišave predstavljaće Niš i Srbiju u 13. izdanju Lige šampiona za gluve koje će od 13. do 18. februara biti održano u Švedskoj. Kako priča trener Husein Nazifi, suočeni su sa puno problema u organizovanju treninga, ali sa puno volje i posvećenosti su u Čačku na Prvenstvu Srbije u konkurenciji osam ekipa osvojili prvo mesto.

- Bili smo prvi na Prvenstvu Srbije i stigao je poziv organizatora Lige šampiona za gluve da predstavljamo Srbiju. Kotizacija je 400 evra što smo platili, a da bismo na vreme platili smeštaj i prevoz potrebno nam je, prema mojoj računici i proceni, oko 16.000 evra. To je samo za 10 igrača i mene kao trenera. Mi taj novac nemamo i ne znamo kome da se obratimo - kaže Nazifi.

FK Nišava
foto: Husein Nazifi

Nekada futsaler svih niških klubova, sada trener, Husein Nazifi kaže da ga čeka velika borba i veruje da ima ljudi koji mu mogu pomoći.

- Neki plan mi je da pokušam da dođem do niških poznatih sportista i zamolim za pomoć, podršku. Znam da nam treba mnogo novca, ali ovi momci zaslužuju da znaju da imaju podršku. To su momci od 95. do 98. godišta, svi su završili Specijalnu školu Bubanj, dobri su i posvećeni. Svakog dana mi šalju poruke i pitaju "učitelju, da li imamo neki termin za trening, da li ima nešto novo" - priča Nazifi.

Od predstavnika Grada nisu zvanično tražili pomoć, kaže Nazifi jer su mu, kako priča, rekli da je zakasnio za prijavu za budžet za narednu godinu.

U Geteborgu ih čeka 15 ekipa i to španske Granada i Uelva, Delfins Ašdod iz Izreala, nemački Štutgart, Oslo DSK iz Norveške, Real e non solo iz Italije, Junajted DC iz Švajcarske, Zebre Šarleo iz Belgije, Prilep iz Severne Makedonije, Zanštad iz Holandije, Surd i Hepata iz Švedske, francuski Pariz, Portugeza de Šurdos iz Portugala i Ulduz iz Azerbejdžana.

Za ovako važno takmičenje futsaleri iz Niša se spremaju "pozajmljujući" termine od klubova koji imaju vreme za treninge u salama jer imaju mogu samo da trče napolju. A tako su se spremali i 2015. godine kada su igrali u Ligi šampiona u Španiji, a ekipa je otišla kombijem i putivala tri dana i tri noći.

Golman Stefan Milanović i dalje u njihovim srcima
Golman Stefan Milanović i dalje u njihovim srcimafoto: Husein Nazifi

- U 12:15 smo polazili ispred hale, u 12 sati smo dobili sav novac koji nam je bio potreban. Nemačka ekipa, na primer, došla je tada tri, četiri dana pre početka, imali su 15 igrača, stručni štab, doktore. Mi smo posle puta igrali tri meča, jedan izgubili, pa pobedili nekadašnjeg šampiona Esen i potom i posle vođstva izgubili pa nismo ušli u četvrtfinale. Imali smo pred put i tragediju pošto je pred polazak poginuo golman Stefan Milanović koga i dalje nosimo u srcima i sećamo ga se - priča Nazifi.

(Espreso/Južne vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.