ZAR NI TU NIJE MOGAO DA ODOLI? Brazilci u ŠOKU, predsednik FIFA napravio selfi kraj Peleovog kovčega! (FOTO)
Đani Infantino se slika na metar od Peleovog kovčega, Foto: Printscreen/Daily Mail

baš je infant(ino)

ZAR NI TU NIJE MOGAO DA ODOLI? Brazilci u ŠOKU, predsednik FIFA napravio selfi kraj Peleovog kovčega! (FOTO)

Ovaj potez Infantina je odmah naišao na osudu na društvenim mrežama, mahom Brazilaca koji su zgroženi

Objavljeno:

Predsednik FIFA, sve kontroverzniji Đani Infantino, danas je napravio selfi pored otvorenog sanduka fudbalske legende Pelea, čije se bdenje trenutno održava u Brazilu.

Infantino je bio u gradu Santosu da oda poslednju poštu igraču kojeg mnogi smatraju najvećim svih vremena, a koji je preminuo u četvrtak u 83. godini.

Hiljade ožalošćenih, uključujući Peleovu ženu i brata, prošlo je kroz stadion "Vila Belmiro", dom Peleovog dugogodišnjeg kluba Santosa, gde je otvoreni kovčeg sa natpisom „Kralj“ (O Rei) bio izložen na privremenoj konstrukciji u centru terena.

Baš tu, pored Peleovog kovčega, činilo se da se Infantino zaustavio da napravi selfi sa grupom muškaraca - uključujući bivšeg igrača Santosa Manoela Marija - samo metar-dva udaljenim od tela pokojne fudbalske legende.

Na istoj slici se može videti i Peleova sestra, dok predsednik FIFA pruža mobilni telefon da napravi selfi sa muškarcem.

Na drugoj fotografiji, drugi muškarac je stao da napravi selfi sa Infantinom i muškarcima sa kojima je predsednik FIFA ranije viđen kako se fotografiše.

Dok je stajao blizu kovčega, Infantino je takođe viđen kako teši Peleovu udovicu Marsiju Aoki i njegovog sina Edinja, dok se rukuje sa drugima.

Ovaj potez Infantina je odmah naišao na osudu na društvenim mrežama, mahom Brazilaca koji su zgroženi.

Prisustvujući 24-časovnom bdenju zajedno sa čelnicima južnoameričke i brazilske fudbalske konfederacije, Infantino je među prvima odao počast pokojnom Peleu, ali je poslednjih meseci optužen da želi da bude u centru pažnje.

Pre nego što je Lionelu Mesiju uručen trofej pobednika Svetskog prvenstva u Kataru, Argentinac je obučen u crni ogrtač ili bišt - tradicionalni katarski odevni predmet. Infantino je potom polako poveo Mesija ka trofeju, a onda i duž podijuma sve do saigrača.

Čuveni engleski fudbaleri, a sada komentatori BBC-ja Alan Širer o Geri Lineker su se našalili:

- Nisam mislio da će ga Infantino pustiti da ode - rekao je Širer a Lineker je dodao:

- Niko Mesija nije tako dobro čuvao na ovom turniru!

(Espreso/Dejli mejl)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.