ŠPANIJA TUGUJE: Umro Markos Alonso!
Foto: Profimedia

ran odlazak velikana

ŠPANIJA TUGUJE: Umro Markos Alonso!

Markos je legenda Barselone i Atletika, njegov otac je ikona Reala, a sin Čelsija

Objavljeno: 12:52h

Bivši ofanzivni vezista Barselone, Atletiko Madrida i reprezentacije Španije, Markos Alonso Penja, poznatiji jednostavnije kao Markos, preminuo je sa 63 godine.

Markos je bio polaznik akademije Real Madrida, ali nije dobio priliku u seniorskom timu. Zatim je igrao u Santanderu pa Atletiku u dva navrata, a između toga je sa Barsom osvojio prvenstvo, kup i superkup Španije, a 1986. je igrao finale evropskog Kupa šampiona. Sa Španijom za koju je upisao 22 nastupa je igrao finale EURO-a 1984.

Markos je bio i uspešan trener i sa klupe je vodio niz španskih klubova.

Njegov pokojni otac Markos Alonso Imas ili Markitos je takođe bio reprezentativac, ali i igračka legenda Reala sa kojim je osvojio prvih pet titula prvaka Evrope.

A Markosov sin, Markos Alonso Mendosa koga znamo kao Markos Alonso, igra na poziciji defanzivca kao nekad njegov deda, ali mu je igrački put sličniji očevom. Za Real je upisao samo jedan nastup, a najveću slavu stekao u Čelsiju s kojim je osvojio Premijer ligu i FA kup Engleske, ali i Ligu šampiona, Ligu Evrope, Superkup Evrope i SP za klubove.

Markos Alonso
foto: AP

Barselona se od Markosa oprostila na društvenim mrežima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.