JURIO PIJAN 200 km/h I PREGAZIO DEČAKA (4): Poznati fudbaler je dobio ovu ZATVORSKU kaznu!
Rai Flut, Foto: EPA/Remko De Waal

stravično

JURIO PIJAN 200 km/h I PREGAZIO DEČAKA (4): Poznati fudbaler je dobio ovu ZATVORSKU kaznu!

Flutov prijatelj je isprva preuzeo krivicu, predstavljajući se policiji kao vozač. Kada je fudbaler saznao da je u nesreći stradalo dete, odlučio je da kaže istinu

Objavljeno:

Sud u Harlemu osudio je holandskog fudbalera Raija Fluta na dve i po godine zatvora. Sud je smatrao dokazanim da je nesmotrena vožnja 27-godišnjeg veziste izazvala nesreću na autoputu u kojoj je poginuo četvorogodišnji dečak Đio Ros iz Zutermera. Pošto je Flut vozio pod dejstvom alkohola, sud mu je zabranio upravljanje vozilom na četiri godine.

Zatvorska kazna koju je izrekao sud bila je niža od one koju je tražilo Državno tužilaštvo. Na krivičnom ročištu pre dve nedelje tužilac je tražio tri i po godine zatvora.

Nesreća se dogodila 14. novembra 2021. u blizini Hofdorpa. Na krivičnom saslušanju, Flut je priznao da je konzumirao jak alkohol pre nego što je ušao u automobil nakon što se završila žurka u Amsterdamu.

Bivši fudbaler PSV-a, NAK Brede, Ekscelziora i Heraklesa, između ostalih, bio je u automobilu sa prijateljem kada je oko ponoći bez kočenja udario u drugo vozilo. Flut je u trenutku sudara vozio 193 kilometra na sat.

Flutov prijatelj je u početku preuzeo krivicu, predstavljajući se kao vozač policiji. Kada je fudbaler kasnije saznao da je u nesreći stradalo dete, odlučio je da kaže istinu.

Rai je igrao fudbal za Herakles Almelo do početka prošle godine, ali je prešao u FK Astanu u Kazahstanu a sada igra za ruski Ural iz Jekaterinburga. Herakles je odlučio da ga suspenduje nakon što se pokazalo da je njegova umešanost u fatalnu nesreću veća nego što je ranije tvrdio.

Bonus video:

01:23

UEFA DOBILA OZBILJNU KONKURENCIJU! Stručnjak o narušavanju suštine: Klubovi sa tradicijom neće moći da igraju vrhunski fudbal!

(Espreso/nltimes)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.