DRAGOVIĆ OTVORIO DUŠU: "Vrlo sam razočaran, to mi je teško palo!"
Aleksandar Dragović, Foto: Starsport

ISKRENO O BROJNIM TEMAMA

DRAGOVIĆ OTVORIO DUŠU: "Vrlo sam razočaran, to mi je teško palo!"

Fudbaler Crvene zvezde otkrio je da karijeru ne bi voleo da nastavi u Austriji

Objavljeno: 17:09h

Zimus je bio blizu Sampdorije, sada ga žele Austrija i Rapid, ali Aleksandar Dragović ipak ne bi nazad u Austriju. I kada je klupska karijera u pitanju, a i kada je reprezentativna. Doduše, ova poslednja odluka i nije toliko njegova, koliko novog selektora Ralfa Rangnika, koji štopera Crvene zvezde jednostavno nije pozivao otkako je seo na klupu.

U razgovoru za austrijsku agenciju APA Dragović ne krije da je bio razočaran takvom odlukom selektora, pošto je za Austriju debitovao još kao 18-godišnjak 2009. i od tada odigrao ukupno 100 utakmica. Poslednju međutim još kada je Franko Foda bio selekt or marta 2022. Sa Rangnikom se čuo samo jednom, na 30 sekundi.

- Razumem da srpska liga nije nešto vau, ali bih voleo da mi je data prilika da se dokažem. Vrlo sam razočaran, to mi je teško palo - rekao je Dragović za APA agenciju.

Aleksandar Dragović
foto: Starsport©

Nije tražio nikakav povlašćen status, ali…

- Bio sam rezerva i kod Konstantija, Kolera i Fode na početku, pa sam se izborio za sveoje mesto… Otkazao sam učešće samo jednom za 11 godina i to kada sam imao koronu. Uvek sam bio strastven kada treba da igram za reprezentciju. I onda me tako otkače.

Zbog svega toga Dragović za sada odbija i da mu Fudbalski savez Austrije priredi oproštajnu utakmicu. Trebalo je da se desi u Ligi nacije protiv Francuske, ali Dragović je tada već bio na odmoru, a poziv je stigao prekasno. I mada nije još ozvaničio kraj reprezentativne karijere…

- Vrlo su male šanse da ću ponovo biti u timu. To je mišljenje selektora, moraš da ga poštuješ.

Što se tiče klupske karijere ni tu Dragović ne bi nazad u Austriju, iako ga Austrija i Rapid baš žele. LASK se jeste ohladio, ali ni Dragović nije posebno zagrejan za rani povratak.

FK Crvena zvezda, Fudbal, Aleksandar Dragović
foto: Starsport©

- Razmenili smo neke ideje (sa predstavnicima Austrije, prim.aut)… Ako bi mi ceo paket odgovarao, zašto da ne. Ali, kada bih morao danas da odlučim rekao bih da je rano. Dve ili tri godine prerano.

Nije tajna da je Dragović u januaru želeo u Sampdoriju?

- Već smo se dogovorili i dobio sam zeleno svetlo. Nažalost, nešto je iskrslo. Tako to ide. Naravno da bi bilo lepo da se dokažem u Italiji.

Uostalom, povratak na veliku scenu – nakon što je već igrao za Bajer Leverkuzen u Nemačkoj i Lester Siti u Engleskoj – jeste Dragovićeva osnovna želja.

- Iskorak u nekoj od liga petice je ono o čemu maštam. Realno, u mojim godinama samo Italija dolazi u obzir.

Aleksandar Dragović
foto: Starsport©

Svestan je naravno da ga neće zvati Inter ili Milan, ali…

- Neću naravno ni da igram za džabe, moram da budem iskren - ističe Dragović, koji je imao prilika da nauči da je fudbal odavno postao biznis.

Nije da mu baš sve u vezi sa tim dopada.

- Posle korone stvari su počele brzo da se menjaju u fudbalu. Često se gleda samo kako da se gurne što više mladih igrača kako bi im porasla cena i kako bi ih onda prodali. Nije sad da mi sve smeta, ali tu sam izgubio malo ljubavi prema fudbalu.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.