RADONJIĆ DONEO POBEDU: Omladinci Zvezde bolji od Partizana!
Omladinci FK Crvena zvezda, Foto: FK Crvena zvezda

jedan gol odlučio pobednika

RADONJIĆ DONEO POBEDU: Omladinci Zvezde bolji od Partizana!

Ključni momenat utakmice desio se u 57. minutu

Objavljeno: 22:05h

Omladinska selekcija Crvene zvezde uspela je da trijumfuje u večitom derbiju na gostovanju rezultatom 0:1. Ključni momenat utakmice desio se u 57. minutu kada se Stefan Pirgić zagradio i odložio loptu za Mateju Radonjića, a on razornim udarcem doneo pobedu timu Zorana Rendulića.

Snažni Mijatović je prvi zapretio kada je u 18. minutu posle centaršuta Radonjića iz prekida, gađao pored stative Mihajlovića. Na drugoj strani se razbranio Miladinović i pokušaje Trifunovića uspeo da kroti bez većih problema. Lepo su kombinovali Krivokapić i Radonjić, ali je udarac potonjeg sa ivice kaznenog prostora završio u naručju Mihajlovića u 23. minutu. Zapretio je i Pirgić glavom pet minuta kasnije, ali je gađao preko gola.

Najbolju priliku u prvom delu igre imao je upravo Pirgić kada je u 35. minutu sa desnog boka ušao u sredinu i šutirao u samo rašlje, a Mihajlović paradom ulepšao udarac i poslao loptu u korner. Umalo je Partizan na drugoj strani iskoristio istrčanjavanje Miladinovića kada je Ćelić ispred sebe imao prazan gol i šutirao, a Miranović herojski, klizećim startom izbacio loptu sa gol-linije.

Našao se Petrušić u šansi u 49. minutu, ali je u poslednjem trenutku zapaženi Ogbu intervenisao i blokirao ga. I došla je Zvezda zasluženo do prednosti u 57. minutu kada se Pirgić zagradio i odložio loptu za Radonjića, a on ušao u kazneni prostor i snažnim udarcem savladao Mihajlovića. Mogao je tačku na meč da stavi Brajić u 73. minutu, ali kao da mu je lopta odskočila tik pre nego što će je zahvatiti, te je otišla preko gola. Domaći su ostali sa igračem manje u poslednjih 15 minuta kada je Nikolić, bez lopte, ali i razloga udario Mijatovića.

Omladinci Partizana, Omladinci Crvene zvezde
foto: Printscreen/youtube/FK Partizan Beograd

Omladinci Crvene zvezde su se tako približili večitom rivalu na osam bodova zaostatka, šest kola pred kraj sezone, iako je već poznato da će juniorska selekcija crveno-belih, zahvaljujući prvom timu, u narednoj sezoni igrati Ligu šampiona za mlade.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.