MIJAT SLAVI, JOVANOVIĆ U SUZAMA: AEK novi šampion Grčke!
Fudbaleri AEK-a, Foto: Michalis Karagiannis / Eurokinissi / imago sportfotodienst / Profimedia

ATINA NA NOGAMA

MIJAT SLAVI, JOVANOVIĆ U SUZAMA: AEK novi šampion Grčke!

Ekipa iz Atine je pobedila sa 4:0 Volos i tako i matematički obezbedila novu titulu šampiona zemlje, prvu posle 2018. godine

Objavljeno:

Fudbaleri AEK-a po 13. put su postali šampioni Grčke Superlige.

Ekipa iz Atine je pobedila sa 4:0 Volos i tako i matematički obezbedila novu titulu šampiona zemlje, prvu posle 2018. godine.

Fudbaleri AEK su u poslednjem kolu ušli sa tri boda više u odnosu na Panatinaikos, koji je u poslednjem kolu odigrao nerešeno protiv Arisa.

Strelci za AEK na ovom meču su bili Štefan Cuber, srpski reprezentativac Mijat Gaćinović je postigao drugi gol, dok su do kraja mrežu ekipe Volosa zatresli Pineda i Šimanski.

Treba reći da je AEK ove sezone krenuo da igra na novom stadionu i da je ovo pravi način da se ovaj stadion kruniše novom titulom šampiona države.

AEK će tako u sledećoj sezoni igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, zajedno sa Panatinaikosom, koji je bio lider pa skoro do samoga kraja, ali izabranici srpskog trenera Ivana Jovanovića na kraju ipak nisu postali šampioni.

U kvalifikacije za Ligu Evrope ide Olimpijakos, koji je bio treći, dok u kvalifikacije za Ligu konferencija idu oba kluba iz Soluna, PAOK koji je bio četvrti i Aris koji je ovu sezonu završio na petom mestu.

02:56

SUDBINSKI PREDODREĐENI! Mirka Vasiljević i Vujadin Savić znaju se od pelena, a onda je fudbaler JEDNOM KAFOM SVE PROMENIO

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.