TEŽAK UDARAC ZA ZVEZDU: Ovaj transfer ozbiljno KOMPLIKUJE dolazak reprezentativca na "Marakanu"!
Mitar Mrkela i Zvezdan Terzić, Foto: FK Crvena zvezda

loša vest za delije

TEŽAK UDARAC ZA ZVEZDU: Ovaj transfer ozbiljno KOMPLIKUJE dolazak reprezentativca na "Marakanu"!

Crveno-beli žele da vrate defanzivca i po potrebi vezistu, ali da li on to sada želi?

Objavljeno:
Nedeljko Đukić

Loša vest je stigla za navijače Crvene zvezde kada je reč o fudbaleru koji je pominjan kao moguće pojačanje u predstojećem letnjem prelaznom roku, pred Ligu šampiona.

Prvak Srbije je i prošle i ove sezone povezivan sa reprezentativcem Srbije, a i sportski direktor Mitar Mrkela je svojevremeno potvrdio da je levi bek koji može da igra i u veznom redu, jedan od onih koje bi voleli da vrate na stadion "Rajko Mitić".

U pitanju je Mihailo Ristić (27) koji je za Zvezdu nastupao od 2013. do 2017. a sada je član portugalskog giganta Benfike.

- Ristić je Zvezdino dete, igrač koji igra na deficitarnoj poziciji, reprezentativac Srbije i svakako da je interesantan. Mi smo najviše benefita imali od povratnika, momaka koji su odlazili u inostranstvo, igrali u jakim ligama, velikim klubovima i vraćali se u Crvenu zvezdu. Na primer - Katai - sugerisao je Mrkela pre tačno mesec dana.

Mihailo Ristić
foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia

Ristić je u prvoj sezoni u Lisabonu bio u potpunosti u senci jednog od najboljih levih bekova današnjice, Alehandra 'Aleksa' Grimalda. Mihailo je zabeležio svega devet nastupa u domaćim takmičenjima, jedan kao starter, i upisao gol i asistenciju u Primeiri.

Poznati fudbalski insajder Fabricio Romano je danas preneo da je Grimaldo koji takođe ima 27 godina konačno odlučio da po osvajanju nove titule sa "Orlovima" (kojoj su blizu) napusti Benfiku.

To se i desilo nekoliko sati kasnije kada je omaleni Španac potpisao ugovor do 2027. sa Bajer Leverkuzenom.

Da li ovo znači da će Ristić konačno dobiti pravu priliku kod trenera Benfike Rogera Šmita? Ne nužno. Naime, portugalska "A Bola" je nedavno pisala da iako Srbin ima ugovor sa dvostrukim prvakom Evrope do leta 2026. godine, Šmit ga ne vidi kao dugoročno rešenje.

Umesto Grimalda, Nemac navodno želi da dovede Miloša Kerkeza, prvotimca AZ Alkmara i reprezentativca Mađarske rođenog u Vrbasu.

Ako je to tačno, i dalje postoji mogućnost da Ristić raskine ugovor sa Benfikom i vrati se u Zvezdu, ali pitanje je kako levi bek sada gleda na budućnost u Lisabonu i da li možda želi da pokuša da se još jednom nametne Šmitu.

Mihailo Ristić, Roger Šmit
foto: Global Media Group / ddp USA / Profimedia

Bonus video:

00:33

Spektakl na utakmici Treće lige

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.