KONAČNO: Tadić dobio novog trenera u Ajaksu - lika kog niko nije očekivao!
Dušan Tadić, Foto: EPA/Robert Perry

izabrali

KONAČNO: Tadić dobio novog trenera u Ajaksu - lika kog niko nije očekivao!

Pominjali su se Bjelsa, Poter, Frank de Bur koji je osvojio četiri vezane titule prethodne decenije, Fonseka, Favr, Valverde, ali niko od njih nije izabran

Objavljeno:

Ajaks je posle dosta odlazaka počeo da kreira novu ekipu za sledeću sezonu, pritom ne mislimo samo na igrački kadar.

Edvin fan der Sar je napustio mesto izvršnog direktora, pa Džoni Hajtinga nije dobio poverenje da ostane prvi trener - o tome je odlučivao novi sportski direktor Sven Mislintat.

Kao Hajtingini naslednici su se pominjali Marselo Bjelsa, Grejem Poter, Frank de Bur koji je osvojio četiri vezane titule prethodne decenije, Paolo Fonseka, Lisijan Favr, Ernesto Valverde, ali niko od njih nije izabran.

Nemac Mislintat je novo rešenje na klupi velikana iz Amsterdama našao u Erediviziji. Moris Stajn će od 1. jula preuzeti "Kopljanike" čiji je kapiten Dušan Tadić.

Stajn (4) se za posao u najvećem holandskom klubu preporučio odličnim rezultatima sa Spartom iz Roterdama koju je predvodio samo prošle sezone i doveo do šestog mesta u prvenstvu i nadomak plasmana u Ligu konferencija - izgubili u finalu plej-ofa od Tventea.

Pre Sparte, Stajn je vodio ADO Den Hag, Fenlo i NAK Bredu u domovini, kao i Al-Vahdu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

- U svim klubovima za koje je radio, rezultati su premašili očekivanja... Spreman je za korak napred, ja sam siguran u to - rekao je Mislintat, poznat kao "Dijamantsko oko" zbog "otkrivanja" brojnih talenata kao sportski direktor Borusije Dortmund.

Ajaksu će sledeće sezone igrati u plej-ofu za grupnu fazu Lige Evrope, a prioritet će biti prvenstvo i vraćanje titule na "Johan Krajf arenu".

Bonus video:

01:38

Grobari priredili spektakularnu atmosferu na večitom derbiju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.