"BORJANE, ČEKAMO TE" Hrvati se spremaju za dolazak bivšeg golmana Zvezde, pominju TRAKTOR... (FOTO)
Navijači Zrinjskog/Milan Borjan, Foto: Denis Kapetanovic / - / Profimedia, Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

sramota

"BORJANE, ČEKAMO TE" Hrvati se spremaju za dolazak bivšeg golmana Zvezde, pominju TRAKTOR... (FOTO)

Slovan će u drugom kolu kvalifikacija za LŠ igrati protiv Zrinjskog iz Mostara

Objavljeno:

Milan Borjan je uz kapitena Vladimira Vajsa bio junak Slovana u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa luksemburškim Esperanžom (2:0).

S obzirom da je prvi meč u Bratislavi završen rezultatom 1:1, slovački klub bi se našao u zaostatku da donedavni golman i kapiten Crvene zvezde nije u desetom minutu odbranio penal.

U drugom poluvremenu je na scenu stupio Vajs koji je u razmaku od sedam minuta postigao oba gola za svoju ekipu i to sa penala, prvo u 55, potom i u 62. minutu.

Milan Borjan
foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Slovan će u drugom kolu igrati protiv Zrinjskog iz Mostara.

Iako je predstavnik Bosne i Hercegovine, Zrinjski je hrvatski klub, što im stoji i u nazivu kluba, a navijači Zrinjskog su prohrvatski nastrojeni.

Zbog toga će ovo gostovanje biti posebno neugodno Milanu Borjanu koga su hrvatski navijači već gnusno vređali u prošlosti, poslednji put ne tako davno.

Kada je sa Kanadom igrao na Svetskom prvenstvu u Kataru protiv "Vatrenih" istakli su zastavu sa traktorom (aluzija na "Oluju") i sramno vređali Kninjanina tokom svih 90 minuta, zbog čega je morala i FIFA da reaguje i pokrene postupak protiv Hrvatske.

Navijači Zrinjskog
foto: Denis Kapetanovic / - / Profimedia

Da se nešto slično sprema u Mostaru, može se videti i na osnovu pojedinih komentara na Instagram nalogu Zrinjskog, gde su navijači ovog kluba reagovali na objavu da je Slovan naredni rival u kvalifikacijama.

"Borjane, čekamo te", "Legenda kaze da Borjan priprema traktor za svaki slučaj" neki su od skandaloznih komentara koji svi aludiraju da je Borjan izbegao iz Knina u koloni posle ovog zločinačkog poduhvata hrvatske vojske i istrebljivanja Srba iz Krajine, koji navijači i danas veličaju jer to čine i tamošnje vlasti.

Navijači Zrinjskog, Milan Borjan, FK Zrinjski
foto: Printscreen/Instagram/@hsk.zrinjski

Došlo je do žestokih neredi kada je Partizan gostovao u Mostaru 19. jula 2007.

Duel Zrinjskog i Slovana na programu je u utorak 25. jula od 21.00 na stadionu pod Bijelim Bregom, a revanš u Bratislavi osam dana kasnije.

Bonus video:

00:14

Promocija Baraka Bahara za novog trenera Crvene zvezde

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.