ALEKSANDAR DRAGOVIĆ OTVORIO DUŠU: Kapiten Zvezde se dotakao SVEGA I SVAČEGA - EVO ŠTA JE IMAO DA KAŽE!
Aleksandar Dragović, Foto: FK Crvena zvezda

zanimljive reči

ALEKSANDAR DRAGOVIĆ OTVORIO DUŠU: Kapiten Zvezde se dotakao SVEGA I SVAČEGA - EVO ŠTA JE IMAO DA KAŽE!

Aleksandar Dragović otkrio sve što zanima navijače Crvene zvezde

Objavljeno: 15:28h

Mnogo se pričalo o odlasku Aleksandra Dragovića iz Crvene zvezde, delovalo je u nekim momentima da je na korak od transfera, ali ipak je ostao.

Došao je Barak Bahar, dobio je kapitensku traku i sasvim je jasno da će biti jedna od glavnih uzdanica u novoj sezoni.

Dragović je, kako kaže, iz predostrožnosti propustio prijateljski meč sa Fjorentinom.

„Malo sam osetio bol u loži uoči utakmice sa Fjorentinom. Nismo želeli ništa da rizikujemo, ali sve je u najboljem redu. Niko ne treba da brine. Pripremam se za nedelju i duel sa Vojvodinom“, rekao je na početku razgovora Aleksandar Dragović.

Aleksandar Dragović
Aleksandar Dragovićfoto: FK Crvena zvezda

Sa prebivalištem u srcu Beograda kapiten Crvene zvezde oseća glas naroda, euforiju koju je ekipa Baraka Bahara napravila odličnim izdanjima protiv Fjorentine, Zenita, Fenerbahčea i Nefčija. Na pragu je Mozzart Bet Superliga, mada se u zvezdaškoj javnosti uglavnom priča o Ligi šampiona.

„Ja ne izlazim iz kuće, pošto imam bebu, nedavno sam postao otac. Vidim samo teren i kuću. Hahahahaha... Čujem i vidim da je u gradu euforija. Sa jedne strane to može da bude jako opasno. Nikako ne smemo da pomislimo da smo najbolji“.

Opreznost je izbijala iz svake Dragovićeve reči. Ponavljao je da Crvena zvezda treba da se bori, ali...

„Ponekad svi moramo da budemo realni. Ako dobijemo grupu sa Mančester Sitijem i Real Madridom iz drugog šešira, objektivno biće mnogo teško. Ja verujem i, takva su mi očekivanja, da ćemo da se borimo za drugo mesto. Videćemo šta će biti na kraju. Uvek kažem da ne možemo da utičemo na žreb. Koga dobijemo- dobijemo. Ne plašimo se nikoga“.

A šta su realni dometi Crvene zvezde.

„Pokušaćemo da budemo drugi, ali neću plakati i ako budemo treći“.

A ako Zvezda na kraju bude četvrta...

„Onda možda malo hoću“.

Aleksandar Dragović
Aleksandar Dragovićfoto: Starsport©

Imao je neke i lične želje Aleksandar Dragović.

„Voleo bih da dobijemo Real Madrid, da igram protiv prijatelja Davida Alabe. Mada uvek kada poželim neki klub desi se suprotno“.

Vršila je presing Austrija iz Beča ovog leta na Aleksandra Dragovića, igravši na kartu njegovih emocija i širokog kruga prijatelja u glavnom gradu Austrije... Ali kao što smo već napisali ljubimac Zvezdinih navijača doživeo je transformaciju raspoloženja.

„Nisam ostao zbog Lige šampiona. Ne, nije to razlog. Video sam kako Zvezda raste. Stvarno ove takmičarske godine mogu da se dese lepe stvari. Osećam to. Samo da svi ostanemo zdravi, uz malo sreće možemo da imamo mnogo uspeha“.

Priznaje da nije verovao da će Crvena zvezda izgledati ovako dobro na pripremama.

„Malo i jesam iznenađen. Niko nije ni pomišljao da ćemo da odigramo na fenomenalnom nivou, već sada. Moramo da gledamo kako znamo i umemo da napredujemo, i da imamo na umu da su ovo prijateljske utakmice“.

Crvena zvezda sa Barakom Baharom izgleda drugačije, pre svega u odbrani. Igra se sa trojicom štopera.

„Nije mi teško, jer sam u Nemačkoj pet godina igrao u tom sistemu u Leverkuzenu. Tamo su bili slični principi. Meni lično ne predstavlja problem. Imamo ozbiljnu ekipu i brzinu sa Olajinkom i Bukarijem, tu je i Kraso sa tehnikom“.

Kako izgleda saradanja sa Barakom Baharom.

„Odlično, vidi se na terenu. Na početku, kada je došao, dugo smo pričali. O Crveni zvezdi kao klubu, mom statusu, taktici, kakva su mi očekivanja. Pitao me i neke stvari o Mozzart Bet Superligi i o stanju terena“.

Barak Bahar
Barak Baharfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

Kada je došao Aleksandar Dragović je imao savšenu sezonu. Prethodne takmičarske godine je delovao za nijansu slabije, kao uostalom deo tim.

„Ne slažem se sa tim. Prošle sezone protiv Partizana, i Kupu protiv Čukaričkog i TSC-a sam pokazao da mogu da igram na najbolji način. Sad znam da neki smatraju da sam u prvoj sezoni u Crvenoj zvezdi bio bolji. Ne kažem, moram i ja nekada da pogrešim. Ali uvek dajem sto posto, i uvek će tako biti dok sam tu“.

Zvezdina svlačionica se bitno promenilo u odnosu na prošlu godinu. Nema neki od rodonačelnika evropskih utakmica, kao što je Milan Borjan.

„Ništa se nije promenilo. Osim što se priča na engleskom... Nedostaju neki igrači, ali nisu oni kvarili atmosferu ili tako nešto“..

O slučaju Borjan.

„To je odluka trenera, ili ne znam već koga. Dešava se to. Mene su jednog dana tako obavestili da više nisam u reprezentaciji. To je deo fudbala i morate da živite sa tim“.

Kako ti se čine novi igrači, Stamenić je imao sličan put kao ti?

„Igrao je fenomenalno protiv Fjorentine, pre toga u Rusiji. Izgledamo baš jako. Daj Bože da tako ostane. Nije samo Stamenić, tu su i ostali“.

Smeš li na treningu da napadneš Krasoa, uzimajući u obzir njegovu tehniku?

„Evo ga, ovde je. Pitajte ga. Mi smo drugari, ali na treningu mora da bude jako. Ja kako treniram, tako i igram. Tako ja gledam“.

Bonus video:

00:19

Aleksandar Dragović na konferenciji Crvene zvezde posle Rendžersa

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.