"PROCES JE POKRENUT BEZ DOKAZA..." Terzićeva poruka posle oslobađajuće presude (FOTO)
Zvezdan Terzić, Foto: Starsport©

JASNO I GLASNO

"PROCES JE POKRENUT BEZ DOKAZA..." Terzićeva poruka posle oslobađajuće presude (FOTO)

Neću se više oglašavati ovim povodom, želim da se fokusiram samo na Crvenu zvezdu i da nastavimo da gradimo klub na koji ćemo svi biti ponosni u Ligi šampiona, rekao je Zvezdan između ostalog

Objavljeno: 13:12h

Zvezdan Terzić, generalni direktor FK Crvena zvezda oslobođen je optužbe za zloupoterebe oko transfera nekadašnjih igrača OFK Beograda.

- Policija i tužilaštvo su tada, 2008. godine, pokrenuli ovaj proces bez dokaza, selektivno i neprincipijelno, pod pritiskom tadašnjih političkih moćnika. Kako drugačije objasniti činjenicu da su svi klubovi u svim sportovima u tom periodu funkcionisali na jedan isti način, a jedino su ljudi iz malog OFK Beograda zbog toga bili procesuirani? Tužilaštvo je takođe pokazalo i jedno veliko nerazumevanje načina na koji je sport funkcionisao pre 20 i više godina, od kada datiraju ovi slučajevi - počeo je Terzić za Telegraf.

Zvezdan Terzić
Zvezdan Terzićfoto: Espreso/Tamara Trajković

Kako kaže, rukovođenje OFK Beogradom je preuzeo 1997. godine, "kada je klub bio pred raspadom, kada se takmičio u drugoj ligi".

- Od njega sam ubrzo napravio treći najuspešniji klub u državi. Sa svojim prijateljima sam ga finansirao sam, bez ijednog dinara pomoći države ili grada. Kada je 2008. godine optužnica podignuta, Skupština OFK Beograda je donela jednoglasnu odluku da sam za sve urađeno zaslužio orden, a ne optužnicu i to je jedina istina. Nikad za ovih 15 godina tužilaštvo nije sudu ponudilo nijedan jedini dokaz koji bi potkrepio optužnicu protiv mene. Veštak finansijske struke, koga je sud odredio da veštači dokumentaciju, u potpunosti je potvrdio moju odbranu, a da tužilaštvo tokom njegovog izlaganja nije za njega imalo nijedno jedino pitanje - rekao je Terzić.

Zvezdan Terzić
Zvezdan Terzićfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

Ističe da se 2010. godine dobrovoljno vratio u Srbiju da bi mu se sudilo.

- Tadašnji režim, koji je u potpunosti kontrolisao i tužilaštvo i sud, bio je na vlasti još dve godine nakon mog povratka u zemlju i imali su dovoljno vremena da me osude da su imali ijedan jedini dokaz. Zbog velikog interesovanja medija, sud godinama nije znao kako da okonča ovaj proces. Sud godinama nije ni zakazivao glavni pretres jer je preko međunarodne pravne pomoći čekao dodatne dokaze iz inostranstva koji nikada nisu stigli jer ne postoje - jasan je Terzić.

Zvezdan Terzić
Zvezdan Terzićfoto: Starsport

Dodaje da je "oslobađajuća presuda bila očekivana i jedina ispravna odluka", kao i da je doživljava kao veliku satisfakciju za sebe i svoju porodicu.

- Neću se više oglašavati ovim povodom, želim da se fokusiram samo na Crvenu zvezdu i da nastavimo da gradimo klub na koji ćemo svi biti ponosni u Ligi šampiona - zaključio je Terzić.

Zvezdan Terzić
Zvezdan Terzićfoto: Starsport©

Presuda koja je doneta je prvostepena presuda na koju tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbu Apelacionim sudu u Beogradu.

Bonus video:

00:15

Zvezdan Terzić otvara šampanjac posle pobede

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.