OGLASIO SE DINAMO NAKON TRAGEDIJE U ATINI: Evo šta su poručili navijačima, svesni su šta sledi!
Fudbaleri slave sa navijačima, Foto: Goran Stanzl / Pixel Media / Profimedia

strašno!

OGLASIO SE DINAMO NAKON TRAGEDIJE U ATINI: Evo šta su poručili navijačima, svesni su šta sledi!

Hrvatski klub osudio ispad svojih navijača

Objavljeno: 10:00h

Fudbalski klub Dinamo Zagreb oglasio se saopštenjem nakon ispada svojih navijača u Atini gde je tokom nereda ubijen navijač AEK-a.

Uprkos zabrani dolaska gostujućih navijača, “Bed Blu Bojsi” su privatnim automobile stigli u Grčku i režirali haos u naselju Nova Filadelfija.

Jedan navijač AEK-a izgubio je život, osmoro je povređeno, a stotinak huligana je uhapšeno.

- GNK Dinamo snažno osuđuje nerede koji su se sinoć dogodili u Atini, u kojima su prema izveštajima grčke policije te grčkih i hrvatskih medija, naši navijači bili uključeni u incident s navijačima grčkog fudbalskog kluba AEK. Takvi događaji nisu u skladu s vrednostima i etikom koje promovišemo kao klub i zajednica

Kao sportska organizacija, uvek smo posvećeni propagiranju fer igre, sportskog duha i pozitivne atmosfere na stadionima. Neredi ne samo da ugrožavaju sigurnost svih prisutnih, već i narušavaju reputaciju fudbala kao sporta koji spaja ljude i kulture.

Izražavamo svoju duboku zabrinutost zbog ovog incidenta. Nažalost, jedna osoba izgubila je život tokom nereda. GNK Dinamo ovim putem želi izraziti iskreno saučešće porodici preminule osobe. Još jednom napominjemo i pozivamo sve navijače Dinama da ne putuju na utakmicu u Grčku s obzirom da je UEFA u dogovoru s policijom donela odluku da se obe utakmice igraju bez gostujućih navijača.

GNK Dinamo ostaje predan stvaranju okruženja u kojem se ljubav prema sportu izražava na pozitivan način, kroz zajedništvo, respekt i saradnju - saopštili su iz Dinama.

Utakmica je na programu od 20.45, ali nije isključeno da bude odložena.

Bonus video:

00:20

VELIKI NEREDI U TIRANI! Huligani napravili LOM: Rat Italijana, Holanđana, Albanaca i policije!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.